Lecsós-pikáns csirkemell tócsnival

Egy igazán kiadós és tartalmas fogás az egész családnak. A lecsós-pikáns csirkemell tócsnival a család egyik nagy kedvence. Általában jó nagy adagot készítek belőle, de szinte nem létezik az a mennyiség, ami egy nap alatt ne fogyna el. Tócsnival rendkívül laktató, és megéri a fáradozást. A húst a lecsón kívül a hagyma és a többi fűszer teszi igazán finommá, a csípősséget pedig mindenki magára és családjára szabva állítja be.

Hozzáadta:, 20.2.2018
Kategória: Főételek, Tócsnik
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lecsós-pikáns csirkemell tócsnival

Hozzávalók

2 dbcsirkemell
1 dbvöröshagyma
1 dbmogyoróhagyma
1 csokorújhagyma
1 dbpaprika (piros)
1 dbszárított csípős paprika
1 üveglecsó (bolti, 500-700 g)
1 dbcsemegeuborka
4 gerezdfokhagyma
ketchup
worcestershire szósz
só, bors, olaj

Elkészítés menete

  1. A húst apróra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, egy kevés olajjal és worcestershire szósszal meglocsoljuk. Jó alaposan elkeverjük és pihentetjük.
  2. Amíg a hús pihen, a vöröshagymát és mogyoróhagymát vékony cikkekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A paprikát felcsíkozzuk, a csemegeuborkát pedig felkockázzuk. A fokhagymát apríthatjuk vagy felszeleteljük, a szárított csípős paprikát pedig egészben használjuk.
  3. Egy nagyobb edényben olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a csirkehúst. Hozzáadjuk a hagymát, újhagymát, fokhagymát, mogyoróhagymát és a paprikát. Pár percig együtt pirítjuk a hússal.
  4. Hozzáadjuk a lecsót, az uborkát, a ketchupot és a csípős paprikát. Pár percig főzzük, majd tálaljuk. Köretnek tócsnit készítettem.