Legegyszerűbb párizsi kifli

A krémes sütemények egyik kedvenc képviselőjé családom és barátaim körében a párizsi kiflik. Nagyon szeretem, és ha az elkészítése is egyszerű, akkor nyert ügyem van, mert aránylag gyorsan tudom meglepni vele a családot és magamat is. A tészta pikk-pakk elkészül, a krém megalkotása sem túlságosan bonyolult (amíg az alap sül, neki is állok), és talán a legpepecsebb munka a csokiöntet a tetején.

Hozzáadta:, 19.12.2017
Kategória: Desszertek, Karácsony, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Legegyszerűbb párizsi kifli

Hozzávalók

Alap:
1 dbtojás
100 gporcukor
100 gdarált dió
1 ev. kanálbúzafinomliszt
Krém:
1 dbtojás
40 gkristálycukor
10 gkakaó
80 gmargarin
Öntet:
főzőcsokoládé
olaj

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit előkészítjük, tálba tesszük, és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tészta elég híg, nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megformázzuk a kifliket.
  2. A kifliket 160 fokon kb. 30 percig sütjük, de azért nem árt odafigyelni, nehogy elégjen. Ezt a sütő és a kiflik mérete is befolyásolják, ezért erre oda kell figyelni.
  3. Amíg a kiflik sülnek, elkészítjük a tölteléket. Gőzfürdő felett a cukrot a tojással felverjük, majd hozzáadjuk a kakaót. Levesszük a gőzfürdőről és kissé kihűtjük.
  4. Ezután beledolgozzuk a margarint, nyomózsákba töltjük, rányomjuk a kiflikre, majd a kifliket betesszük a hűtőbe.
  5. Miután a krém megdermedt, csokiöntetbe mártjuk (gőzfürdő felett, egy kevés olajjal felolvasztjuk a csokoládét).