TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Vaníliás kiflik Legegyszerűbb párizsi kifli
Legegyszerűbb párizsi kifli
Recept Legegyszerűbb párizsi kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   19.12.2017

Legegyszerűbb párizsi kifli

A krémes sütemények egyik kedvenc képviselőjé családom és barátaim körében a párizsi kiflik. Nagyon szeretem, és ha az elkészítése is egyszerű, akkor nyert ügyem van, mert aránylag gyorsan tudom meglepni vele a családot és magamat is. A tészta pikk-pakk elkészül, a krém megalkotása sem túlságosan bonyolult (amíg az alap sül, neki is állok), és talán a legpepecsebb munka a csokiöntet a tetején.

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

1 db
tojás
100 g
porcukor
100 g
darált dió
1 ev. kanál
búzafinomliszt

Krém:

1 db
tojás
40 g
kristálycukor
10 g
kakaó
80 g
margarin

Öntet:

főzőcsokoládé
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit előkészítjük, tálba tesszük, és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tészta elég híg, nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megformázzuk a kifliket.
  2. A kifliket 160 fokon kb. 30 percig sütjük, de azért nem árt odafigyelni, nehogy elégjen. Ezt a sütő és a kiflik mérete is befolyásolják, ezért erre oda kell figyelni.
  3. Amíg a kiflik sülnek, elkészítjük a tölteléket. Gőzfürdő felett a cukrot a tojással felverjük, majd hozzáadjuk a kakaót. Levesszük a gőzfürdőről és kissé kihűtjük.
  4. Ezután beledolgozzuk a margarint, nyomózsákba töltjük, rányomjuk a kiflikre, majd a kifliket betesszük a hűtőbe.
  5. Miután a krém megdermedt, csokiöntetbe mártjuk (gőzfürdő felett, egy kevés olajjal felolvasztjuk a csokoládét).
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása