TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Legendás majonézes tőkehalsaláta a szocializmusból
Legendás majonézes tőkehalsaláta a szocializmusból
Recept Legendás majonézes tőkehalsaláta a szocializmusból
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szlovákiában és CSehotszágban nagyon népszerű, hozzánk már kevésbé jutott el. De az íze tényleg fantasztikus! Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   14.5.2022

Legendás majonézes tőkehalsaláta a szocializmusból

Szlovákiában és CSehotszágban nagyon népszerű, hozzánk már kevésbé jutott el. De az íze tényleg fantasztikus! Szerző: Jaja

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
800–1000 g
minőségi tőkehalfilé
400 ml
majonéz
350 ml
ecet (10%)
3-4 evőkanál
mustár
3 db (közepes)
sárgarépa
2 db
vöröshagyma
5-6 db
bors
5 db
babérlevél
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
3 l
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. 3 l vizet edénybe öntünk, hozzáadunk 300 ml ecetet, beletesszük a babérlevelet és a szemes borsot, majd forrástól számított 5-7 percig forraljuk. Ezután hozzáadjuk a kiolvasztott halhúst, további 15 percig főzzük. A húst kivesszük, kihűtjük.
  2. A répát forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  3. A halat apróra vágjuk vagy akár kézzel szálaira tépjük. A répát lereszeljük, hozzáadjuk, a vöröshagymát is, majd a majonézt, kevés ecetet (ízlés szerint), mustárt. Sózzuk és borsozzuk, alaposan elkeverjük. 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Mivel nincs benne tartósítószer, a salátát érdemes mindig hidegben tárolni, és 24 órán belül elfogyasztani.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása