Legendás majonézes tőkehalsaláta a szocializmusból

Recept Legendás majonézes tőkehalsaláta a szocializmusból
KÜLDÖTT KÉPEK

Szlovákiában és CSehotszágban nagyon népszerű, hozzánk már kevésbé jutott el. De az íze tényleg fantasztikus! Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

800–1000 gminőségi tőkehalfilé
400 mlmajonéz
350 mlecet (10%)
3-4 evőkanálmustár
3 db (közepes)sárgarépa
2 dbvöröshagyma
5-6 dbbors
5 dbbabérlevél
ízlés szerint
ízlés szerintbors
3 lvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 3 l vizet edénybe öntünk, hozzáadunk 300 ml ecetet, beletesszük a babérlevelet és a szemes borsot, majd forrástól számított 5-7 percig forraljuk. Ezután hozzáadjuk a kiolvasztott halhúst, további 15 percig főzzük. A húst kivesszük, kihűtjük.
  2. A répát forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  3. A halat apróra vágjuk vagy akár kézzel szálaira tépjük. A répát lereszeljük, hozzáadjuk, a vöröshagymát is, majd a majonézt, kevés ecetet (ízlés szerint), mustárt. Sózzuk és borsozzuk, alaposan elkeverjük. 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Mivel nincs benne tartósítószer, a salátát érdemes mindig hidegben tárolni, és 24 órán belül elfogyasztani.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás