TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb mézes szelet (Fotóval)
Legjobb mézes szelet (Fotóval)
Recept Legjobb mézes szelet (Fotóval)
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nálunk klasszikus finomság, amit nagyok és kicsik egyaránt imádnak. Méz, puha tészta, lágy krém házasítása.

TopPetra TopPetra    ·   18.7.2021

Legjobb mézes szelet (Fotóval)

Nálunk klasszikus finomság, amit nagyok és kicsik egyaránt imádnak. Méz, puha tészta, lágy krém házasítása.

45 perc
Elkészítés
16 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 db
tojás
150 g
kristálycukor
1 kv. kanál
szódabikarbóna
50 g
margarin
2 ev. kanál
tej, magas zsírtartalommal
2 ev. kanál
méz
450 g
búzafinomliszt
1 ev. kanál
kakaó

Krém:

400 ml
tej, magasabb zsírtartalommal
2 és 1/2 ev. kanál
búzafinomliszt
2 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
porcukor
150 g
margarin

Öntet:

100 g
étcsokoládé
3 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
16 perc
Sütés/főzés
  1. A liszt kivételével a tészta minden hozzávalóját edénybe tesszük, felmelegítjük. Addig kevergetjük, amíg a szódabikarbóna el nem kezd már habzani. Amikor már sűrű masszát kaptunk, hozzáadjuk a lisztet, sima állagú tésztává dolgozzuk.
  2. A tészát 4 részre osztjuk, majd minegyiket tepsi méretűre nyújtjuk. Fontos, hogy a tészta még meleg legyen, mert hidegen a nyújtás nem fog menni.
  3. A tésztát rátesszük a tepsi hátára. Ha kell, méretre vágjuk.
  4. Minden tésztalapot 180 fokra előmelegített sütőben 5-8 percig sütünk. A megsült tésztát nedves kendőre tesszük, kihűtjük.
  5. A krémhez a kristály- és vaníliacukrot a tejjel és liszttel együtt csomómentesre keverjük, majd pudingot főzünk. Amikor már kihűlt, beledolgozzuk a porcukorral habosra vert vajat. 3 részre osztjuk.
  6. A krémmel megkenjük a megsült tésztalapokat, majd egymásra pakoljuk őket.
  7. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, kissé kihűtjük. A negyedik tésztalappal lefedjük a harmadik réteg krémet, majd a tetejét megkenjük a csokiöntettel. Pár órát pihentetjük, ezután szeletelhetjük és tálalhatjuk.
  8.  
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása