Legjobb mézes szelet (Fotóval)

Recept Legjobb mézes szelet (Fotóval)

Hozzáadta: TopPetra, 18.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Nálunk klasszikus finomság, amit nagyok és kicsik egyaránt imádnak. Méz, puha tészta, lágy krém házasítása.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 18.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 dbtojás
150 gkristálycukor
1 kv. kanálszódabikarbóna
50 gmargarin
2 ev. kanáltej, magas zsírtartalommal
2 ev. kanálméz
450 gbúzafinomliszt
1 ev. kanálkakaó

Krém:

400 mltej, magasabb zsírtartalommal
2 és 1/2 ev. kanálbúzafinomliszt
2 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálporcukor
150 gmargarin

Öntet:

100 gétcsokoládé
3 ev. kanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A liszt kivételével a tészta minden hozzávalóját edénybe tesszük, felmelegítjük. Addig kevergetjük, amíg a szódabikarbóna el nem kezd már habzani. Amikor már sűrű masszát kaptunk, hozzáadjuk a lisztet, sima állagú tésztává dolgozzuk.
  2. A tészát 4 részre osztjuk, majd minegyiket tepsi méretűre nyújtjuk. Fontos, hogy a tészta még meleg legyen, mert hidegen a nyújtás nem fog menni.
  3. A tésztát rátesszük a tepsi hátára. Ha kell, méretre vágjuk.
  4. Minden tésztalapot 180 fokra előmelegített sütőben 5-8 percig sütünk. A megsült tésztát nedves kendőre tesszük, kihűtjük.
  5. A krémhez a kristály- és vaníliacukrot a tejjel és liszttel együtt csomómentesre keverjük, majd pudingot főzünk. Amikor már kihűlt, beledolgozzuk a porcukorral habosra vert vajat. 3 részre osztjuk.
  6. A krémmel megkenjük a megsült tésztalapokat, majd egymásra pakoljuk őket.
  7. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, kissé kihűtjük. A negyedik tésztalappal lefedjük a harmadik réteg krémet, majd a tetejét megkenjük a csokiöntettel. Pár órát pihentetjük, ezután szeletelhetjük és tálalhatjuk.
  8.  
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás