Legkedvesebb karácsonyi linzer süteményem

Hozzáadta: TopPetra, 19.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Linzer
A neten és a szakácskönyvekben számos linzer receptje kering. Számomra mégis ez az egyszerű recept vált be a legjobban (persze a többit is nagyon szeretem), és ezért is adtam neki a legkedvesebb karácsonyi linzer sütemény nevet. Ezt még nagymamámtól tanultam, és persze nincs benne semmi újdonság (talán egy kicsi módosítás a megszokottakhoz képest, mint a citromhéj, vagy a kevesebb/több cukor – ki hogy készíti), mégis az érzelmi kötődés mellett az íze is isteni. A tészta nagyon finom, ráadásul egyszerű vele dolgozni.
Hozzáadta: TopPetra, 19.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Linzer
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, alaposan eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Az én tésztám most 2 napot volt a hűtőben, és nagyon jó volt vele dolgozni J
- A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd különböző alakokat/formákat szaggatunk ki belőle. A kiszaggatott formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon 8 perc alatt megsütjük (a sütési idő nagyban függ a tészta vastagságától, ezért kövessük figyelemmel a sütési folyamatot).
- A kész formákat kedvenc lekvárunkkal megkenjük, összetapasztjuk, majd fantáziánk szerint díszítjük. Én most egyszerűen csak porcukorral hintettem meg.
Blogom: Adkas tastyfood