Lekváros batyu

Recept Lekváros batyu

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Előételek, falatkák, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom, édes fő fogás, lekvárral töltve. Szerző: Lenulinka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Előételek, falatkák, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 grétesliszt
csipetsütőpor
szükség szerint víz
lekvár

Befejezéshez:

porcukor
vaj
pirított zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztből, sütőporból, sóból és vízből tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk.
  2. A kis négyzetek közepére tesszük a lekvárt, becsomagoljuk.
  3. Forrásban lévő vízbe tesszük, kb. 7 percig főzzük. Leszűrjük, tányérra tesszük, porcukorral, pirított zsemlemorzsával megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás