Lekváros batyu
Finom, édes fő fogás, lekvárral töltve. Szerző: Lenulinka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021
Kategória: Előételek, falatkák, Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
Tészta:
500 grétesliszt
csipetsütőpor
só
szükség szerint víz
lekvár
Befejezéshez:
porcukor
vaj
pirított zsemlemorzsa
- A lisztből, sütőporból, sóból és vízből tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk.
- A kis négyzetek közepére tesszük a lekvárt, becsomagoljuk.
- Forrásban lévő vízbe tesszük, kb. 7 percig főzzük. Leszűrjük, tányérra tesszük, porcukorral, pirított zsemlemorzsával megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Povidlové pěry.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Lekvárové perky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Kieszonki z powidłami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Pflaumenmus Taschen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS