TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lekváros batyu
Lekváros batyu
Recept Lekváros batyu
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom, édes fő fogás, lekvárral töltve. Szerző: Lenulinka

TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Lekváros batyu

Finom, édes fő fogás, lekvárral töltve. Szerző: Lenulinka

Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
csipet
sütőpor
szükség szerint víz
lekvár

Befejezéshez:

porcukor
vaj
pirított zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztből, sütőporból, sóból és vízből tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk.
  2. A kis négyzetek közepére tesszük a lekvárt, becsomagoljuk.
  3. Forrásban lévő vízbe tesszük, kb. 7 percig főzzük. Leszűrjük, tányérra tesszük, porcukorral, pirított zsemlemorzsával megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása