TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Lekváros bukta – nagymama receptje alapján
Lekváros bukta – nagymama receptje alapján
Lekváros bukta – nagymama receptje alapján
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.8.2021

Lekváros bukta – nagymama receptje alapján

Akár desszertnek, akár fő fogásnak, akár kiegészítőnek pl. babgulyás mellé. Nálunk a lekváros bukta mindig elfogy, és nagy hagyományra tekint vissza. A receptet természetesen mamáimtól tanultam. Mindketten kicsit másképp készítették, de az íze mindkettőnek verhetetlen volt! Szerző: Lacusin

Alapanyagok

Tészta:

250 ml
tej
2 db
tojás
100 g
vaj
500 g
búzafinomliszt
100 g
kristálycukor
20 g
friss élesztő
1 ev. kanál
rum
csipet

Töltelék:

300 g
szilvalekvár
2 ev. kanál
rum
1 kv. kanál
fahéj

Befejezéshez:

3 ev. kanál
zsír
Ízlés szerint
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. A felfuttatott élesztőt elkeverjük a tojással, puha vajjal, liszttel, rummal és sóval.
  3. Lágy, rugalmas tésztává dolgozzuk, lefedjük és egy órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kb. 18 adagra osztjuk, kinyújtjuk, lekváros keverékkel megtöltjük (a hozzávalókat elkeverjük), becsomagoljuk és megformázzuk a buktákat.
  5. A buktákat tepsibe tesszük, zsírral megkenjük. 160 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd porcukorral meghintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása