Lekváros bukta – nagymama receptje alapján

Lekváros bukta – nagymama receptje alapján
KÜLDÖTT KÉPEK

Akár desszertnek, akár fő fogásnak, akár kiegészítőnek pl. babgulyás mellé. Nálunk a lekváros bukta mindig elfogy, és nagy hagyományra tekint vissza. A receptet természetesen mamáimtól tanultam. Mindketten kicsit másképp készítették, de az íze mindkettőnek verhetetlen volt! Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 mltej
2 dbtojás
100 gvaj
500 gbúzafinomliszt
100 gkristálycukor
20 gfriss élesztő
1 ev. kanálrum
csipet

Töltelék:

300 gszilvalekvár
2 ev. kanálrum
1 kv. kanálfahéj

Befejezéshez:

3 ev. kanálzsír
Ízlés szerintporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. A felfuttatott élesztőt elkeverjük a tojással, puha vajjal, liszttel, rummal és sóval.
  3. Lágy, rugalmas tésztává dolgozzuk, lefedjük és egy órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kb. 18 adagra osztjuk, kinyújtjuk, lekváros keverékkel megtöltjük (a hozzávalókat elkeverjük), becsomagoljuk és megformázzuk a buktákat.
  5. A buktákat tepsibe tesszük, zsírral megkenjük. 160 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd porcukorral meghintjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás