Lekváros bukta

Recept Lekváros bukta
KÜLDÖTT KÉPEK

A lekváros bukta csodás étel, mert a nap bármely szakában tökéletes finomság. Nálunk ez úgy néz ki, hogy a kész buktákat a gyerekek kikapkodják a tepsiből és örömmel majszolják egészen addig, amíg van. A receptet anyukámtól tanultam, aki szintén anyukájától leste el az elkészítését. Fahéjjal és egy kevés rummal ízesített szilvalekvárral töltöttem meg, a tetejére pedig az elengedhetetlen porcukor került. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 mltej
2 dbtojás
100 gvaj
500 gbúzafinomliszt
100 gkristálycukor
20 gélesztő
1 ev. kanálrum
csipet só

Töltelék:

300 gszilvalekvár
2 ev. kanálrum
1 kv. kanálfahéj

Befejezéshez:

3 ev. kanálvaj
ízlés szerint porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, elkeverjük és megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. Egy nagyobb tálba beleszórjuk a csipet sóval elkevert lisztet és a cukrot, hozzáöntjük az élesztőt, a felolvasztott vajat, a tojást és a rumot.
  3. Rugalmas tésztává dolgozzuk, lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk, 18 egyenlő részre vágjuk, minden egyes tésztalapra egy kanál rummal és fahéjjal elkevert lekvárt teszünk.
  5. A tölteléket a tésztával becsomagoljuk, megformázzuk a buktákat, olajos kézzel kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejét olvasztott vajjal meglenjük, 160 fokra előmelegített sütőben pedig aranybarnára sütjük.
  6. A megsült buktákat porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás