Lekváros bukta

Hozzáadta: TopPetra, 2.7.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Bukták, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
A lekváros bukta csodás étel, mert a nap bármely szakában tökéletes finomság. Nálunk ez úgy néz ki, hogy a kész buktákat a gyerekek kikapkodják a tepsiből és örömmel majszolják egészen addig, amíg van. A receptet anyukámtól tanultam, aki szintén anyukájától leste el az elkészítését. Fahéjjal és egy kevés rummal ízesített szilvalekvárral töltöttem meg, a tetejére pedig az elengedhetetlen porcukor került. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 2.7.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Bukták, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
250 mltej
2 dbtojás
100 gvaj
500 gbúzafinomliszt
100 gkristálycukor
20 gélesztő
1 ev. kanálrum
csipet só
Töltelék:
300 gszilvalekvár
2 ev. kanálrum
1 kv. kanálfahéj
Befejezéshez:
3 ev. kanálvaj
ízlés szerint porcukor
- A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, elkeverjük és megvárjuk, míg az élesztő felfut.
- Egy nagyobb tálba beleszórjuk a csipet sóval elkevert lisztet és a cukrot, hozzáöntjük az élesztőt, a felolvasztott vajat, a tojást és a rumot.
- Rugalmas tésztává dolgozzuk, lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk, 18 egyenlő részre vágjuk, minden egyes tésztalapra egy kanál rummal és fahéjjal elkevert lekvárt teszünk.
- A tölteléket a tésztával becsomagoljuk, megformázzuk a buktákat, olajos kézzel kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejét olvasztott vajjal meglenjük, 160 fokra előmelegített sütőben pedig aranybarnára sütjük.
- A megsült buktákat porcukorral megszórjuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS