TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Lekváros bukta
Lekváros bukta
Recept Lekváros bukta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.7.2018

Lekváros bukta

A lekváros bukta csodás étel, mert a nap bármely szakában tökéletes finomság. Nálunk ez úgy néz ki, hogy a kész buktákat a gyerekek kikapkodják a tepsiből és örömmel majszolják egészen addig, amíg van. A receptet anyukámtól tanultam, aki szintén anyukájától leste el az elkészítését. Fahéjjal és egy kevés rummal ízesített szilvalekvárral töltöttem meg, a tetejére pedig az elengedhetetlen porcukor került. Szerző: Lacusin

160 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 ml
tej
2 db
tojás
100 g
vaj
500 g
búzafinomliszt
100 g
kristálycukor
20 g
élesztő
1 ev. kanál
rum
csipet só

Töltelék:

300 g
szilvalekvár
2 ev. kanál
rum
1 kv. kanál
fahéj

Befejezéshez:

3 ev. kanál
vaj
ízlés szerint porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot, elkeverjük és megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. Egy nagyobb tálba beleszórjuk a csipet sóval elkevert lisztet és a cukrot, hozzáöntjük az élesztőt, a felolvasztott vajat, a tojást és a rumot.
  3. Rugalmas tésztává dolgozzuk, lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk, 18 egyenlő részre vágjuk, minden egyes tésztalapra egy kanál rummal és fahéjjal elkevert lekvárt teszünk.
  5. A tölteléket a tésztával becsomagoljuk, megformázzuk a buktákat, olajos kézzel kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejét olvasztott vajjal meglenjük, 160 fokra előmelegített sütőben pedig aranybarnára sütjük.
  6. A megsült buktákat porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása