Lekváros bukta

Hozzáadta: TopPetra, 4.5.2020
Kategória: Édes főételek, Bukta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Gyümölcs szerint, Szilva
KÜLDÖTT KÉPEK
A jó kis szilvalekváros buktának nincs párja! Gyerekként is imádtam, de felnőttfejjel sem mondok nemet ennek a finomságnak. Számomra a bukta az az étel, amin nem kell újítani. Klasszikus kelt tészta, jó házi lekvár, pihentetés a tepsiben, majd készre sütni, a tetejére, ha kérik, porcukor. Ennyiből áll a fáma, a végeredmény pedig tökéletes!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.5.2020
Kategória: Édes főételek, Bukta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Gyümölcs szerint, Szilva
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
700 gfinomliszt
40 gfriss élesztő
350 mltej
40 gvaj vagy margarin
50 gkristálycukor
1 kv. kanálsó
1 dbtojás
1 dbcitrom héja
Szükségünk lesz még:
fahéj
lekvár
1 dbtojássárga
1 ev. kanáltej
- Előkészítjük a 24 x 36 cm-es tepsit, az alját pedig vajjal kikenjük.
- 150 ml langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, felfuttatjuk.
- A tészta többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük, egy órát meleg helyen kelesztjük.
- Miután a tészta szépen megkelt, lisztes felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Felszeleteljük (3x4, azaz 12 négyzetre). A kis tésztalapok közepére tesszük a fahéjjal elkevert lekvárt.
- A tölteléket becsomagoljuk, tepsibe tesszük és további 20 percig kelesztjük.
- Tejjel felvert tojássárgával megkenjük, 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pečené buchty s povidly.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS