Lekváros-diós csomagok leveles tésztából

Recept Lekváros-diós csomagok leveles tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

A lekváros-diós csomagok leveles tésztából gyors és laktató előétel vagy desszert. A tészta boltban kapható, nem otthon kell gyúrni, amivel jelentős mennyiségű időt lehet megspórolni.. A lekvár is szabadon választható, így a család minden tagjának kedveskedhetünk.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 csomagleveles tészta
darált dió
porcukor
tej
lekvár
tojás + tej a kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk, és egy nyújtódeszkára rakjuk. Egy nagyobb késsel a tésztát háromszögekre vágjuk. A háromszögek mindegyik oldalán bemetszéseket vágunk (kb. fél centiméterenként, 1-2 centiméter hosszan), majd megkenjük lekvárral vagy diós töltelékkel (a darált diót 1:1 arányban összekeverjük a dióval és kis forró tejjel leforrázzuk).
  2. A lekvárral vagy diós töltelékkel töltött háromszögeket becsomagoljuk – az oldalakat a háromszögek közepe felé egymásra hajtjuk. A csomagokat kicsit lenyomkodjuk és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megkenjük a kevés tejjel elkevert tojással (1 tojáshoz 1 evőkanál tej). A háromszögeket 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A megsült süteményt porcukorral meghintjük, és már tálalhatjuk is.
  3. Én mini lekváros kifliket is sütöttem. Bár kicsit több munkával jár és a kész sütemény pillanatok alatt elfogy, mégis megéri :)
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás