TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Lekváros és nutellás bukta
Lekváros és nutellás bukta
Recept Lekváros és nutellás bukta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.9.2021

Lekváros és nutellás bukta

Jó kis töltött bukták a család örömére! Kelt tésztából, lekvárral vagy nutellával, tepsiben sütve. Szerző: Moncika

Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
250 ml
tej
1 db
tojássárga
35 g
porcukor
1 dcl
olaj
1 csomag
vaníliacukor
1 kocka
élesztő

Töltelék:

lekvár, nutella

Kenéshez:

2 db tojássárga
vaj

Szóráshoz:

porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, egy-egy kanál cukrot és lisztet adunk hozzá, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a vaníliacukrot, porcukrot, csipet sót, a tojássárgát, az olajat, majd a felfuttatott élesztőt. Sima állagú tésztává gyúrjuk, lefedjük és 30 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat. Az egyik korongra rátesszük a lekvárt vagy nutellát, majd a másik koronggal lefedjük, a széleit alaposan lezárjuk.
  4. Olajjal kikent tepsire tesszük. Felvert tojással megkenjük, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Miután megsült, olvasztott vajjal megkenjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása