Lekváros és nutellás bukta

Recept Lekváros és nutellás bukta

Hozzáadta: TopPetra, 12.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Bukta, Édes főételek

KÜLDÖTT KÉPEK

Jó kis töltött bukták a család örömére! Kelt tésztából, lekvárral vagy nutellával, tepsiben sütve. Szerző: Moncika

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 12.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Bukta, Édes főételek

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 gbúzafinomliszt
250 mltej
1 dbtojássárga
35 gporcukor
1 dclolaj
1 csomagvaníliacukor
1 kockaélesztő

Töltelék:

lekvár, nutella

Kenéshez:

2 db tojássárga
vaj

Szóráshoz:

porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, egy-egy kanál cukrot és lisztet adunk hozzá, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a vaníliacukrot, porcukrot, csipet sót, a tojássárgát, az olajat, majd a felfuttatott élesztőt. Sima állagú tésztává gyúrjuk, lefedjük és 30 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat. Az egyik korongra rátesszük a lekvárt vagy nutellát, majd a másik koronggal lefedjük, a széleit alaposan lezárjuk.
  4. Olajjal kikent tepsire tesszük. Felvert tojással megkenjük, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Miután megsült, olvasztott vajjal megkenjük, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás