Lekváros hengerek tejfölös tésztából

A hétvége nem telhet el édesség nélkül. A mai választás a lekváros hengerre esett tejfölös tésztából. Ezek a kis édes hengerek szinté szétolvadnak a nyelven. A tejföltől a tészta fantasztikus lesz, könnyű vele dolgozni, nem szakad, a töltés követően pedig egyszerűen fel tudjuk csavarni. A kis hengerek két szélét a tepsin jól le kell nyomkodni, hogy a töltelék a tekercsben maradjon. Miután megsült, porcukorral megszórjuk. Szerző: Milka

Hozzáadta:, 24.2.2018
Kategória: Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lekváros hengerek tejfölös tésztából

Hozzávalók

Tészta:
1 kgbúzafinomliszt
50 dkgvaj
4 dltejföl
csipet só
Szükségünk lesz még:
szilvalekvár
tojássárga kenéshez
porcukor

Elkészítés menete

  1. Lágy állagú tésztát gyúrunk a tészta hozzávalóiból. Cipó alakúra formázzuk, majd legalább fél órára (vagy akár egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük.%1
  2. A tésztát kér részre osztjuk, majd mindegyiket kb. 42 x 48 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztalapot 8 x 7 cm-es négyzetekre vágjuk.%2
  3. Mindegyik négyzetre egyik szélére kanál szilvalekvárt teszünk, a másik végét megkenjük a felvert tojássárgával, majd a lekvár felőli résztől elkezdjük felcsavarni.%3
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A két szélét lenyomkodjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki sütés közben.%4
  5. 180 fokon kb. 13 percig sütjük.%5
  6. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.%6