TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Lekváros korong majonézzel készült tésztából
Lekváros korong majonézzel készült tésztából
Recept Lekváros korong majonézzel készült tésztából
TopPetra TopPetra    ·   8.7.2022

Lekváros korong majonézzel készült tésztából

A majonéz használata nem ördögtől való. Ez persze akkor lehetséges, ha tényleg csak olaj és tojás van a hozzávalók közt. Ha ez adott, akkor bátran használható süteményekhez. Erre nagyon jó példa ez a lekváros korong is.Szerző: Danka

60 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
50 g
rétesliszt
2 evőkanál
kristálycukor
200 ml
langyos tej
3 db
tojássárga
100 g
majonéz
1 kocka
friss élesztő
csipet
1 üveg
szilvalekvár
ízlés szerint rum

Morzsa:

100 g
rétesliszt
50 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
50 g
puha vaj

Kell még:

1 evőkanál
tojásfehérje
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Kelesztőgépet használtam – a hozzávalókat beleszórtam, a kész tésztából pedig kisebb adagokat szaggattam ki. Ezekből kis golyókat formáztam, majd a golyókat a tenyeremmel kilapítottam. Így tettem sütőpapírral kibélelt tepsire – hogy ne száradjon ki, amíg a többi korongot készítettem, a korongokat mindig lefedtem. Összesen 2 tepsinyi korongot készítettem.
  2. Minden korong kozepére ujjammal gödröt készítettem. A korongokat felvert tojásfehérjével megkentem, majd lekvárral megtöltöttem.
  3. A morzsához a hozzávalókat eldolgoztam, majd rászórtam a lekváros korongok tetejére.
  4. 160 fokos sütőben 20 percet sütöttem.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása