Lekváros korong majonézzel készült tésztából

Recept Lekváros korong majonézzel készült tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Szilva, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Lekváros korong majonézzel készült tésztából

A majonéz használata nem ördögtől való. Ez persze akkor lehetséges, ha tényleg csak olaj és tojás van a hozzávalók közt. Ha ez adott, akkor bátran használható süteményekhez. Erre nagyon jó példa ez a lekváros korong is.Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Lekváros korong majonézzel készült tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Szilva, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
50 grétesliszt
2 evőkanálkristálycukor
200 mllangyos tej
3 dbtojássárga
100 gmajonéz
1 kockafriss élesztő
csipet
1 üvegszilvalekvár
ízlés szerint rum

Morzsa:

100 grétesliszt
50 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
50 gpuha vaj

Kell még:

1 evőkanáltojásfehérje

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Kelesztőgépet használtam – a hozzávalókat beleszórtam, a kész tésztából pedig kisebb adagokat szaggattam ki. Ezekből kis golyókat formáztam, majd a golyókat a tenyeremmel kilapítottam. Így tettem sütőpapírral kibélelt tepsire – hogy ne száradjon ki, amíg a többi korongot készítettem, a korongokat mindig lefedtem. Összesen 2 tepsinyi korongot készítettem.
  2. Minden korong kozepére ujjammal gödröt készítettem. A korongokat felvert tojásfehérjével megkentem, majd lekvárral megtöltöttem.
  3. A morzsához a hozzávalókat eldolgoztam, majd rászórtam a lekváros korongok tetejére.
  4. 160 fokos sütőben 20 percet sütöttem.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás