TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Lekváros linzer
Lekváros linzer
Recept Lekváros linzer
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Talán a lekváros linzer az egyik legtipikusabb karácsonyi ünnepi sütemény. Szinte nincs olyan konyha és család, ahol valamilyen formában, porcukorral vagy nélküle, csokival, Nutellával, édes cukormázzal, finomabbnál finomabb házi vagy bolti lekvárral ne találkoztam volna benne. Számomra lekváros linzer nélkül szinte elképzelhetetlen a karácsony, gyerekkorom óta megmaradt nálunk ez a szokás. Azóta rengeteg verziót, tésztát, feltétet kipróbáltam, de ez az a recept, ami a legjobban bejött.

TopPetra TopPetra    ·   30.10.2016

Lekváros linzer

Talán a lekváros linzer az egyik legtipikusabb karácsonyi ünnepi sütemény. Szinte nincs olyan konyha és család, ahol valamilyen formában, porcukorral vagy nélküle, csokival, Nutellával, édes cukormázzal, finomabbnál finomabb házi vagy bolti lekvárral ne találkoztam volna benne. Számomra lekváros linzer nélkül szinte elképzelhetetlen a karácsony, gyerekkorom óta megmaradt nálunk ez a szokás. Azóta rengeteg verziót, tésztát, feltétet kipróbáltam, de ez az a recept, ami a legjobban bejött.

Alapanyagok
Hozzávalók:
300 g
finomliszt
100 g
porcukor
200 g
margarin
2 db
tojás sárgája
1 csomag
vaníliacukor
pikáns/savanyú lekvár, én meggyeset használtam
porcukor hintéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet, cukrot, margarint, tojások sárgáját és vaníliacukrot sima állagú tésztává gyúrjuk. A kész tésztát étkezési fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a tésztát kivesszük a hűtőből, és liszttel beszórt gyúródeszkára tesszük. A tésztát kézzel még egyszer alaposan átgyúrjuk, majd kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. Ezután elővesszük a szaggatókat (1 nagyot és egy kis kör alakút). Először kiszaggatjuk a nagy formákat, majd a kicsi szaggatóval a nagyok felének közepén kis lyukat szaggatunk. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 8-10 percet sütjük.
  3. Miután megsült, a nagy, lyuk nélküli formákat lekvárral megkenjük, és erre tesszük rá a kis lyukakkal rendelkező formákat. A sütemények tetejét porcukorral szórjuk meg. Jó étvágyat!

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása