Lekváros linzer

Recept Lekváros linzer
KÜLDÖTT KÉPEK

Az örök klasszikus lekváros linzer a háztartások többségében biztosan szerepel a karácsonyi ünnepi asztalon. Nálunk ez idén se lesz másként, mi egyszerűen imádjuk a puha linzertésztát összetapasztva az édes házi lekvárral. Kiváló önmagában, kávéhoz, teához, de még forralt borhoz is örömmel fogyasztjuk. Bevallom, néha a karácsonyi ünnepeken kívül is megkívánom, sőt, el is készítem, csak éppen nem a karácsonykor megszokott formákra szaggatom.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

A tésztához szükség lesz:

150 gpuha vaj
110 gporcukor
3 dbtojás sárgája
230 gfinomliszt (búza vagy rozs)
reszelt citromhéj
kedvenc lekvárunk

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A puha vajat a cukorral és a tojások sárgájával alaposan elkeverjük. Nem szükséges, hogy habos legyen, elég, ha az alapanyagok egységes masszává állnak össze. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, beleszitáljuk a lisztet, majd kézzel, lehetőleg gyorsan tészta állagúvá dolgozzuk. A kész tésztát étkezési fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Nem kell, hogy teljesen megdermedjen.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és két tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  3. A tésztát kinyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Egy tepsire mindig azonos nagyságú formákat rakjunk, így azonos idő alatt fognak készre sülni.
  4. A süteményeket a sütőben 6 percig sütjük, természetesen ez a sütőtől és a sütemények méretétől is függ. A megsült linzert teljesen kihűtjük, megkenjük kedvenc lekvárunkkal, összetapasztjuk őket, végül az összeragasztott süteményeket porcukorral meghintjük.

Forrás: Víkendové pečení

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás