TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lekváros táska
Lekváros táska
Recept Lekváros táska
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.7.2018

Lekváros táska

Az édes vagy sós töltelékkel töltött tészták nagyon sok konyhában ismertek. Minden receptnek megvan a maga varázsa, én egyszerűen imádom ezeket a töltött tésztákat. Nagyon szeretem, hogy nemcsak a töltelékkel és a tésztával lehet játszani, hanem a feltéttel is. Például a lekváros táska feltétje nemcsak a megszokott porcukor és olvasztott vaj, hanem apróra morzsolt mézeskalács. Ha nincs mézeskalács, akkor a puszedli is tökéletesen beválik. Ha a mézeskalács ötlet nem tetszik, akkor akár fahéjjal vagy kakaóval is megszórhatjuk. Szerző: Nada I (Rebeka)

30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
túró
250 g
rétesliszt
1 db
tojás
1/2 kv. kanál
25 g
vaj vagy margarin

Töltelék:

100 g
sűrű szilvalekvár

Kell még:

100 g
vaj
reszelt mézeskalács vagy mézes kocka
porcukor

A ráadás:

1 db
tojásfehérje, a szélek bekenéséhez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük és sima állagú, rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztes felületen 3 mm vastagra nyújtjuk, 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek szélét felvert tojásfehérjével megkenjük.
  2. A négyzetek közepére egy kanál lekvárt teszünk, majd a tésztát félbe hajtjuk – a lekvárt betakarjuk. Ujjunkkal a széleit lenyomkodjuk. Közben egy edényben enyhén sós vizet forralunk. Amint a víz felforr, óvatosan beletesszük a táskákat, főzőkanállal kicsit elmozdítjuk az edény aljáról, nehogy odatapadjon.
  3. Attól számítva, hogy a táskák felúsztak a víz tetejére, további 5 percig főzzük. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük, tányérra tesszük.
  4. Őrölt mézeskaláccsal, porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk. Jó étvágyat!

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása