Lekváros táska

Hozzáadta: TopPetra, 16.7.2018
Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Gyümölcs szerint, Szilva
Az édes vagy sós töltelékkel töltött tészták nagyon sok konyhában ismertek. Minden receptnek megvan a maga varázsa, én egyszerűen imádom ezeket a töltött tésztákat. Nagyon szeretem, hogy nemcsak a töltelékkel és a tésztával lehet játszani, hanem a feltéttel is. Például a lekváros táska feltétje nemcsak a megszokott porcukor és olvasztott vaj, hanem apróra morzsolt mézeskalács. Ha nincs mézeskalács, akkor a puszedli is tökéletesen beválik. Ha a mézeskalács ötlet nem tetszik, akkor akár fahéjjal vagy kakaóval is megszórhatjuk. Szerző: Nada I (Rebeka)
Hozzáadta: TopPetra, 16.7.2018
Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Gyümölcs szerint, Szilva
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelék:
Kell még:
A ráadás:
- A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük és sima állagú, rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztes felületen 3 mm vastagra nyújtjuk, 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek szélét felvert tojásfehérjével megkenjük.
- A négyzetek közepére egy kanál lekvárt teszünk, majd a tésztát félbe hajtjuk – a lekvárt betakarjuk. Ujjunkkal a széleit lenyomkodjuk. Közben egy edényben enyhén sós vizet forralunk. Amint a víz felforr, óvatosan beletesszük a táskákat, főzőkanállal kicsit elmozdítjuk az edény aljáról, nehogy odatapadjon.
- Attól számítva, hogy a táskák felúsztak a víz tetejére, további 5 percig főzzük. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük, tányérra tesszük.
- Őrölt mézeskaláccsal, porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk. Jó étvágyat!
Szerző: Nada I. (Rebeka)