Lekváros táska répás tésztából
Szeretem az újdonságokat, így gyakran próbálok ki a megszokottól eltérő recepteket. Legutóbb a répás tésztából készült lekváros táska került terítékre. Titka, hogy a répát az olvasztott vajjal püré állagúra kell turmixolni, majd ehhez adjuk hozzá a többi hozzávalót. A tésztát érdemes megkóstolni, hogy kell-e bele esetleg cukor. Nekem nem hiányzott, de ez ízlés dolga. A lekvár kellően édes ahhoz, hogy tökéletessé tegye a végeredményt. Szerző: Anya a konyhában
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 24.1.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
130 gsárgarépa
130 gvaj
250 gteljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kv. kanálsütőpor
lekvár töltéshez
tojás kenéshez
- A vajat felolvasztjuk, a répát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd mindkét hozzávalót ropotgépbe tesszük, és püré állagúra dolgozzuk.
- A répát reszelni is lehet, de ennél a süteménynél jobban szeretem, lágy és nem darabos, szálas.
- A pürét elkeverjük a liszttel és a sütőporral, tészta állagúra gyúrjuk, majd legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Ha viszont túlhűtjük, akkor a tésztával nehezebb lesz dolgozni. Annyi kell neki, hogy a vaj ismét kezdjen megdermedni. Így könnyebb lesz vele dolgozni.
- A tésztát 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk ki belőle. A közepére kerül a lekvár, félbe hajtjuk, a szélét pedig villával lenyomkodjuk.%1
- A munkát megkönnyíti, ha ravioli készítő formát használunk.
- A kész táskákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, 170 fokon 15 percig sütjük.%2%3
Forrás: Máma v kuchyni
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS