Lekváros-túrókrémes szelet

Recept Lekváros-túrókrémes szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A lekváros-túrókrémes szelet gyakorlatilag két puha tészta közt meglapuló lekvár és fantasztikus túrós krém finom egyvelege. Az alsó és felső tésztaréteg égetett tészta, a lekvár kedvenc szilvalekvárom (amit persze csokiöntettel is helyettesíthetünk), a túrókrém pedig túró, vaníliacukor és növényi habtejszínből készült tejszínhab. A tetején persze az elengedhetetlen porcukor, de akár csokiöntettel is díszíthetjük.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 mlvíz
100 gmargarin
csipet só
200 gbúzafinomliszt
5 dbtojás

Krém:

750 mlnövényi habtejszínt
750 gtúró
3 csomagvaníliacukor

Befejezéshez:

lekvár, csokoládéöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A margarint hozzáadjuk a vízhez, majd egy csipet sóval felforraljuk. Miután a margarin már felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és jó alaposan elkeverjük. Akkor jó, ha a tészta már nem tapad az edény oldalához. Még tovább keverjük, és akkor kész, ha a tésztából lényegében egy tésztagolyót kapunk.
  2. A tésztát egy hideg tálba áttesszük, kissé kihűtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Két darab tepsit kivajazunk (38x25 cm), a tésztát két részre osztjuk, mindegyik tésztaadagot rákenjük az előkészített tepsikre, majd megsütjük.
  3. A tésztát 200 fokon sütjük. Miután megsült, a tésztát kihűtjük, az egyik tésztalapot pedig négyzetekre vágjuk.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot, majd beledolgozzuk a túrót is.
  5. Az egyik tésztalapot megkenjük a lekvárral vagy a csokiszósszal, rárakjuk a krémet, majd a tetejére rátesszük a feldarabolt tésztalapot.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás