Lekvárral, mákkal, dióval és Nutellával töltött kosarak

Recept Lekvárral, mákkal, dióval és Nutellával töltött kosarak
KÜLDÖTT KÉPEK

A kosárkákat gyakorlatilag bármivel megtölthetjük. A címben szereplő töltelékek a nagy kedvenc a családban, ezért elsősorban ezekre hagyatkoztam. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

2 bögrebúzafinomliszt
1/4 bögreporcukor
2 kv. kanálőrölt fahéj
1 bögrepuha vaj
2 ev. kanálnarancslé
1/5 bögrehideg víz
Tölteléknek, amit választunk
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk – ha túl tömény és kemény lenne, akkor adhatunk hozzá még vizet, fordított esetben pedig lisztet.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat. A kapott korongokat kis kör alakú formákba töltjük, 180 fokon 3 percet sütjük. Megöltjük a kiválasztott töltelékkel, a tetejére a maradék tésztából készített díszeket teszünk, majd további  percig sütjük. Ha a tészta vastagabb, akkor a sütési idő is megnövekszik, mindkét fázisban.
  3. Miután a kosárkák megsültek, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás