Lekvárral tapasztott linzer

Igazi klasszikus karácsonyi fogás, amit számos formában, alakban tudunk elkészíteni. Legutóbb ezeket a lekvárral tapasztott linzer korongokat készítettem el, amit a végén csak egyszerűen porcukorral megszórtam. Akár csokoládéba is márthatjuk őket, ki mit szeret és mihez van kedve. A linzer nélkül nálunk elképzelhetetlen a karácsony és az ünnepi készülődés. Szerző: Marunda

Hozzáadta:, 3.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Pudingos receptek, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lekvárral tapasztott linzer

Hozzávalók

Tészta:
200 gburgonyakeményítő
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 dbtojássárga
200 gbúzafinomliszt
200 gmargarin
3 ev. kanáltejföl
150 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
reszelt citromhéj, lehagyható
lekvár tapasztáshoz
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük.
  2. Tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Ezután vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, formákat.
  4. 150 fokon 20 percig sütjük, közben érdemes leellenőrizni.
  5. A korongokat lekvárral összetapasztjuk, a tetejét porcukorral megszórjuk.