Lekvárral töltött bukta

Recept Lekvárral töltött bukta

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Bukta, Édes főételek

KÜLDÖTT KÉPEK

A legjobb kelt bukta! A töltelék nálunk klasszikus szilvalekvár. A tésztát mindig több részre osztom, ez ebben az esetben 12 volt, de sose sikerül mindig ugyanannyit készíteni. Sőt, valamikor kisebbek, valamikor nagyobbak készülnek. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Bukta, Édes főételek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

700 grétesliszt
40 gfriss élesztő
350 mltej
40 gvaj
50 gkristálycukor
1 kv. kanál
1 dbtojás
1 dbcitrom reszelt héja

Töltelék:

lekvár
ízlé szerint fahéj

Kenéshez:

1 dbtojássárga
1 ev. kanáltej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a magas falú tepsit, alaposan kikenjük olajjal.
  2. 150 ml langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá 1 kanál cukrot. Elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk.
  3. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztőt, tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk, kb. 12 egyenlő részre vágjuk.
  5. Minden egyes négyzet közepére teszünk egy kanál fahéjjal elkevert lekvárt. A lekvárt a tésztával becsomagoljuk, a buktákat megformázzuk, majd olajos kézzel a tepsibe szorosan egymás mellé tesszük.
  6. A buktákat 25 percig még pihentetjük, majd a tetejét tejjel felvert tojássárgával megkenjük.
  7. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Porcukorral meghintjük, tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás