TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Lekvárral töltött bukta
Lekvárral töltött bukta
Recept Lekvárral töltött bukta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.10.2021

Lekvárral töltött bukta

A legjobb kelt bukta! A töltelék nálunk klasszikus szilvalekvár. A tésztát mindig több részre osztom, ez ebben az esetben 12 volt, de sose sikerül mindig ugyanannyit készíteni. Sőt, valamikor kisebbek, valamikor nagyobbak készülnek. Szerző: Jaja

50 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

700 g
rétesliszt
40 g
friss élesztő
350 ml
tej
40 g
vaj
50 g
kristálycukor
1 kv. kanál
1 db
tojás
1 db
citrom reszelt héja

Töltelék:

lekvár
ízlé szerint fahéj

Kenéshez:

1 db
tojássárga
1 ev. kanál
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a magas falú tepsit, alaposan kikenjük olajjal.
  2. 150 ml langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá 1 kanál cukrot. Elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk.
  3. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztőt, tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk, kb. 12 egyenlő részre vágjuk.
  5. Minden egyes négyzet közepére teszünk egy kanál fahéjjal elkevert lekvárt. A lekvárt a tésztával becsomagoljuk, a buktákat megformázzuk, majd olajos kézzel a tepsibe szorosan egymás mellé tesszük.
  6. A buktákat 25 percig még pihentetjük, majd a tetejét tejjel felvert tojássárgával megkenjük.
  7. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Porcukorral meghintjük, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása