TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Lekvárral töltött fánk
Lekvárral töltött fánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   19.8.2022

Lekvárral töltött fánk

A puha fánkok kicsiknek és nagyoknak is egyaránt örömet okoznak. Legutóbb csokival töltöttem őket, de most a lekvárra esett a választás.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
20 g
friss élesztő
220 ml
tej
90 g
tejföl
70 g
porcukor
2 db
tojássárga
20 g
vaj
1/2 kávéskanál
1/2 kávéskanál
citrom reszelt héja
1 evőkanál
rum
ízlés szerint
vaníliaaroma

Kell még:

lekvár töltéshez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt kevés tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kanál cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 0.5-1 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a korongokat.
  3. A közepére tesszük a lekvárt, a korongokat lezárjuk.
  4. Az így kapott fánkokat letakarjuk és még fél órát pihentetjük.
  5. Forró olajban minden oldalát aranyszínűre sütjük.
  6. A megsült fánkokat konyhai törlőre tesszük, a felesleges olajat leitatjuk, porcukorral megszórjuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept