TopReceptek.hu Édes főételek Gombócok Lekvárral töltött mákos táska burgonyás tésztából
Lekvárral töltött mákos táska burgonyás tésztából
Recept Lekvárral töltött mákos táska burgonyás tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   6.7.2017

Lekvárral töltött mákos táska burgonyás tésztából

A recept Szlovákiában „perky” néven ismert. Magyar megfelelőjét sajnos nem tudom, így maradok a lekvárral töltött mákos táska burgonyás tésztából elnevezésnél. A tésztája hasonló, mint a szilvás gombócé, azzal a különbséggel, hogy itt nem gombóc, hanem kis táskácska van formázva a krumplis tésztából. Miután elkészült, darált mákkal és porcukorral megszórva tálalom.

Alapanyagok

HOZZÁVALÓ 50 ADAGHOZ:

900 g
burgonya
300 g
rétesliszt
1/4 kv. kanál

Töltelék:

400 g
lekvár
300 g
darált mák
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Tészta: a burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és tészta állagúvá gyúrjuk. Nem keverjük túl sokáig, mert a tészta ragadós lesz. Liszttel beszórt deszkán a tésztát 3 mm vastagságúra gyúrjuk, és kb. 6x12 cm-es téglalap alakúra vágjuk.
  2. A közepére egy kanálnyi szilvalekvárt rakunk, félbehajtjuk, és a szélét villával megnyomkodjuk (így a lekvár a főzés során nem fog kifolyni a tésztából).
  3. Egy nagyobb edényben vizet forralunk, a töltött táskákat beletesszük a forrásban lévő vízbe (kb. 10-15 darabot főzünk egyszerre). Megvárjuk, míg a táskácskák felúsznak a felszínre, még ettől számítva még 1-2 percig főzzük, végül kivesszük a vízből. A lecsepegtetett táskákat darált mákba forgatjuk, porcukorral meghintjük és tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskanak

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása