Lekvárral töltött tejfölös kifli

Kiváló, puha édes kiflik, aminek a tésztájában nem elhanyagolható mennyiségű tejföl került. Én kb. 1 kg liszthez legalább 800 zsíros tejfölt keverek. Nem kíméli a vonalakat, az igaz, de sikert lehet vele aratni. A lekvárra töltött tejfölös kifliknél nagyon is igaz, hogy minél több, annál jobb, éppen ezért kis mennyiségben nem is érdemes elkészíteni. Lekvárral töltöm, vaníliacukorral elkevert porcukorral meghintem, és élvezem az ízeket.

Hozzáadta:Babu27, 15.12.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Lekvárral töltött tejfölös kifli

Hozzávalók

Tészta:
2 x 250gvaj
5 bögrebúzafinomliszt (1 bögre 250 ml)
kb. 800 mltejföl
Töltéshez:
lekvár
esetleg mák, dió…
Befejezéshez:
porcukor
vaníliacukor

Elkészítés menete

  1. A tésztához a hozzávalókat elkeverjük, tésztává dolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
  2. A tésztát félbe vágjuk, majd mindegyik részt 3 mm vastagra nyújtunk.
  3. Négyzetekre vágjuk, a négyzeteket lekvárral megtöltjük (vagy amivel akarjuk), kifli alakúra felcsavarjuk, 170 fokon készre sütjük.
  4. Még melegen beleforgatjuk a porcukor és vaníliacukor keverékébe.