Lekvárral töltött tejfölös táska

Egyszerű és nagyszerű édesség a lekvár és a klasszikus sütemények kedvelőinek. A lekvárral töltött tejfölös táska a kicsiknek és nagyoknak is egyaránt kiváló választás. A töltelék ebben az esetben lekvár volt, de ez lehet akár diós vagy mákos töltelék is. A tészta nagyon puha, titka, hogy mielőtt kinyújtom, felkockázom és megtöltöm, alaposan le kell hűteni. A sütés után már csak porcukorral megszórom és csak figyelem, ahogy eltűnik a tepsiről. Szerző: Jaja79

Hozzáadta:admin, 9.6.2018
Kategória: Sütemények
Lekvárral töltött tejfölös táska

Hozzávalók

Tészta:
1 kgbúzafinomliszt
500 gmargarin vagy vaj
400 mltejföl
csipet só
Szükségünk lesz még:
200 glekvár
tojássárga kenéshez
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, sima állag tésztává gyúrjuk, majd a tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát akár egy éjszakán keresztül is pihentethetjük.
  2. A jó hideg tésztát kivesszük a hűtőből, kér részre osztjuk, majd mindegyik tésztaadagot kinyújtjuk, szélesebb téglalapokra vágjuk.
  3. A tésztalapot egyik felére rákanalazzuk a lekvárt, majd a mási felén egy vékony sávban rákenjük a felvert tojássárgáját. A tésztát felcsavarjuk, a lekvárral töltött felétől kezdjük, a tojássárga pedig tapasztóanyagként szolgál.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 200 fokon 15 percig sütjük. Akkor jó, ha már kezd aranybarna lenni. Miután megsült, kivesszük a sütőből, porcukorral megszórjuk.