TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lekvárral töltött túrós táska
Lekvárral töltött túrós táska
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   22.5.2019

Lekvárral töltött túrós táska

Az édes fő fogások kedvelői biztos szeretni fogják a lekvárral töltött túrós táskát! Egy kicsit időigényes, de megéri a fáradozást! A túrós tésztát szép simára kell gyúrni, majd meg kell formázni a négyzeteket, de a töltés már gyerekjáték, és miután megfőtt, úgy fejezzük be, ahogy csak szeretnénk. Én porcukorral és reszelt puszedlivel szórtam meg, a végén pedig olvasztott vajjal meglocsoltam. Tökéletes lett! Szerző: Rebeka

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

250 g
túró (magas zsírtaralmú, „zacskós”, nem „kádas”)
250 g
rétesliszt
1 db
tojás
1/2 kv. kanál
25 g
vaj vagy margarin

Töltelékhez:

100 g
sűrű szilvalekvár

Befejezéshez:

100 g
olvasztott vaj
reszelt puszedli
porcukor

Szükségünk lesz még:

tojásfehérje kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A túrós tészta elkészítése egyáltalán nem bonyolult, de egy kicsit időigényes. Megéri a fáradozást!
  2. A túrót, tojást, lisztet, csipet sót és puha vajat/margarint eldolgozzuk, a tésztából cipót formázunk. A tésztát kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A kis négyzetek közepére kerül a lekvár, majd félbe hajtjuk.
  3. A félbehajtás előtt a tészta szélét megkenjük a felvert tojásfehérjével, így jobban fog tartani.
  4. Az elkészült tésztacsomagokat forrásban lévő vízbe tesszük, tányérra szedjük, majd reszelt puszedlivel és porcukorral meghintjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept