Lekvárral töltött túrós táska

Az édes fő fogások kedvelői biztos szeretni fogják a lekvárral töltött túrós táskát! Egy kicsit időigényes, de megéri a fáradozást! A túrós tésztát szép simára kell gyúrni, majd meg kell formázni a négyzeteket, de a töltés már gyerekjáték, és miután megfőtt, úgy fejezzük be, ahogy csak szeretnénk. Én porcukorral és reszelt puszedlivel szórtam meg, a végén pedig olvasztott vajjal meglocsoltam. Tökéletes lett! Szerző: Rebeka

Hozzáadta:, 22.5.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lekvárral töltött túrós táska

Hozzávalók

Tészta:
250 gtúró (magas zsírtaralmú, „zacskós”, nem „kádas”)
250 grétesliszt
1 dbtojás
1/2 kv. kanál
25 gvaj vagy margarin
Töltelékhez:
100 gsűrű szilvalekvár
Befejezéshez:
100 golvasztott vaj
reszelt puszedli
porcukor
Szükségünk lesz még:
tojásfehérje kenéshez

Elkészítés menete

  1. A túrós tészta elkészítése egyáltalán nem bonyolult, de egy kicsit időigényes. Megéri a fáradozást!
  2. A túrót, tojást, lisztet, csipet sót és puha vajat/margarint eldolgozzuk, a tésztából cipót formázunk. A tésztát kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A kis négyzetek közepére kerül a lekvár, majd félbe hajtjuk.
  3. A félbehajtás előtt a tészta szélét megkenjük a felvert tojásfehérjével, így jobban fog tartani.
  4. Az elkészült tésztacsomagokat forrásban lévő vízbe tesszük, tányérra szedjük, majd reszelt puszedlivel és porcukorral meghintjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk.