Lencsefőzelék tükörtojással, pirított kolbászkarikával

Recept Lencsefőzelék tükörtojással, pirított kolbászkarikával

Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2020

Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Legjobb levesek, Hüvelyesek, Lencse

KÜLDÖTT KÉPEK

Néha a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak. A lencsefőzelék nekem ilyen: imádom minden változatban! Nekem ez a verzió vált be a legjobban, a tetején természetesen a pirított kolbászkarikával és lágy sárgájú tükörtojással. Egy-két szelet, puha, lágy kenyér teszi a végén tökéletessé a kompozíciót. ízlések és pofonok... Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2020

Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Legjobb levesek, Hüvelyesek, Lencse

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 glencse
3 dbbabérlevél
szükség szerint víz
ízlés szerint só és bors
2 dbkisebb burgonya
csipet édes őrölt pirospaprika
200 mlfőzőtejszín
200 mltejföl
2 ev. kanálbúzafinomliszt
ízlés szerint ecet

Feltét:

tükörtojás
kolbászkarika pirítva

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap átmossuk, majd edénybe tesszük, vízzel felöntjük és elkezdjük főzni a babérlevéllel.
  2. Hozzáadjuk a burgonyát, amit előtte kockára vágtunk, sózzuk és borsozzuk, pirospaprikával is ízesítjük. Addig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul.
  3. A tejfölt és főzőtejszínt elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük a lencsét.
  4. Ha a főzelék híg, akkor egy kevés tejben lisztet keverünk el, és ezzel sűrítjük tovább.
  5. Megkóstoljuk, sózhatjuk, borsozhatjuk, ecettel ízesíthetjük, vagy akár mustárral is. Pirított kolbászkarikával és tükörtojással tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás