Lencsefőzelék tükörtojással, pirított kolbászkarikával

Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2020
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Legjobb levesek, Hüvelyesek, Lencse
KÜLDÖTT KÉPEK
Néha a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak. A lencsefőzelék nekem ilyen: imádom minden változatban! Nekem ez a verzió vált be a legjobban, a tetején természetesen a pirított kolbászkarikával és lágy sárgájú tükörtojással. Egy-két szelet, puha, lágy kenyér teszi a végén tökéletessé a kompozíciót. ízlések és pofonok... Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2020
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Legjobb levesek, Hüvelyesek, Lencse
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 glencse
3 dbbabérlevél
szükség szerint víz
ízlés szerint só és bors
2 dbkisebb burgonya
csipet édes őrölt pirospaprika
200 mlfőzőtejszín
200 mltejföl
2 ev. kanálbúzafinomliszt
ízlés szerint ecet
Feltét:
tükörtojás
kolbászkarika pirítva
- A lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap átmossuk, majd edénybe tesszük, vízzel felöntjük és elkezdjük főzni a babérlevéllel.
- Hozzáadjuk a burgonyát, amit előtte kockára vágtunk, sózzuk és borsozzuk, pirospaprikával is ízesítjük. Addig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul.
- A tejfölt és főzőtejszínt elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük a lencsét.
- Ha a főzelék híg, akkor egy kevés tejben lisztet keverünk el, és ezzel sűrítjük tovább.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Čočkový přívarek (prívarok) s vajíčkem a opečenou klobáskou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS