Lencseleves

A lencseleves egy közkedvelt leves Magyarországon. Különösen új év napján fogyasztják rengetegen, hiszen úgy tartják, hogy: ha új év napján lencsét eszünk, akkor biztosan tele lesz a pénztárcánk a következő évben.

Hozzáadta:admin, 4.9.2016
Kategória: Levesek
Lencseleves

Hozzávalók

100 glencse
1 dbvöröshagyma
1 ev.kanál disznózsír
1 ev.kanál búzafinomliszt
1 dbsárgarépa
2 gerezdfokhagyma
1 párvirsli
majoránna, só

Elkészítés menete

  1. A disznózsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk.
  2. Egy edénybe vizet engedünk, hozzáöntjük a hagymás világos rántást, felforraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott lencsét.
  3. Ezt követi a karikára vágott sárgarépa, és a lencsét puhára főzzük.
  4. Amikor a lencse már puha, foghagymával, majoránnával és sóval ízesítjük.
  5. A tetejére sült, karikára vágott virslit szórunk.