Lencseleves

Recept Lencseleves

Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016

Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Zöldségleves, Hüvelyesek, Lencse

KÜLDÖTT KÉPEK

A lencseleves egy közkedvelt leves Magyarországon. Különösen új év napján fogyasztják rengetegen, hiszen úgy tartják, hogy: ha új év napján lencsét eszünk, akkor biztosan tele lesz a pénztárcánk a következő évben.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016

Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Zöldségleves, Hüvelyesek, Lencse

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

100 glencse
1 dbvöröshagyma
1 ev.kanál disznózsír
1 ev.kanál búzafinomliszt
1 dbsárgarépa
2 gerezdfokhagyma
1 párvirsli
majoránna, só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A disznózsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk.
  2. Egy edénybe vizet engedünk, hozzáöntjük a hagymás világos rántást, felforraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott lencsét.
  3. Ezt követi a karikára vágott sárgarépa, és a lencsét puhára főzzük.
  4. Amikor a lencse már puha, foghagymával, majoránnával és sóval ízesítjük.
  5. A tetejére sült, karikára vágott virslit szórunk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás