Lencseleves

Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016
Kategória: Levesek, Hüvelyesek, Lencse, Főétkezések, Ebéd, Zöldségleves
KÜLDÖTT KÉPEK
A lencseleves egy közkedvelt leves Magyarországon. Különösen új év napján fogyasztják rengetegen, hiszen úgy tartják, hogy: ha új év napján lencsét eszünk, akkor biztosan tele lesz a pénztárcánk a következő évben.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016
Kategória: Levesek, Hüvelyesek, Lencse, Főétkezések, Ebéd, Zöldségleves
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
100 glencse
1 dbvöröshagyma
1 ev.kanál disznózsír
1 ev.kanál búzafinomliszt
1 dbsárgarépa
2 gerezdfokhagyma
1 párvirsli
majoránna, só
- Egy edénybe vizet engedünk, hozzáöntjük a hagymás világos rántást, felforraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott lencsét.
- Amikor a lencse már puha, foghagymával, majoránnával és sóval ízesítjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Čočková polévka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Šošovicová polievka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Linsensuppe an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS