Lencseleves
A lencseleves egy közkedvelt leves Magyarországon. Különösen új év napján fogyasztják rengetegen, hiszen úgy tartják, hogy: ha új év napján lencsét eszünk, akkor biztosan tele lesz a pénztárcánk a következő évben.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
100 glencse
1 dbvöröshagyma
1 ev.kanál disznózsír
1 ev.kanál búzafinomliszt
1 dbsárgarépa
2 gerezdfokhagyma
1 párvirsli
majoránna, só
- Egy edénybe vizet engedünk, hozzáöntjük a hagymás világos rántást, felforraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott lencsét.
- Amikor a lencse már puha, foghagymával, majoránnával és sóval ízesítjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS