TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lencseleves
Lencseleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   4.9.2016

Lencseleves

A lencseleves egy közkedvelt leves Magyarországon. Különösen új év napján fogyasztják rengetegen, hiszen úgy tartják, hogy: ha új év napján lencsét eszünk, akkor biztosan tele lesz a pénztárcánk a következő évben.

20 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
100 g
lencse
1 db
vöröshagyma
1 ev.
kanál disznózsír
1 ev.
kanál búzafinomliszt
1 db
sárgarépa
2 gerezd
fokhagyma
1 pár
virsli
majoránna, só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A disznózsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk.
  2. Egy edénybe vizet engedünk, hozzáöntjük a hagymás világos rántást, felforraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott lencsét.
  3. Ezt követi a karikára vágott sárgarépa, és a lencsét puhára főzzük.
  4. Amikor a lencse már puha, foghagymával, majoránnával és sóval ízesítjük.
  5. A tetejére sült, karikára vágott virslit szórunk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept