Levegős diós kiflik

Hozzáadta: TopPetra, 6.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Kókuszos desszertek, Vaníliás kiflik
Mindössze 5 hozzávalóból egy ínycsiklandó karácsonyi sütemény készíthető el. A levegős diós kifli sütés közben gyönyörűen kigömbölyödik és feljön a formájából. Mi egyszerűen imádjuk, és nemcsak az ünnepek alatt készítem, lényegében családi összejövetel nem múlhat el nélküle. A levegős diós kifliket önmagában, vagy csokoládéval, esetleg csokoládéval és kókuszreszelékkel díszítve is tálalni szoktam.
Hozzáadta: TopPetra, 6.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Kókuszos desszertek, Vaníliás kiflik
ALAPANYAGOK
- Egy tálban a hozzávalókat elkeverjük (én a kezemmel kevertem el) és egy liszttel beszórt nyújtódeszkán cipó alakúra formázzuk, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A kifliformákat zsiradékkal kikenünk és liszttel beszórunk.
- A formákat nem egészen félig megtöltjük a tésztával. Én mindig annyi formát töltök meg, ami ráfér egy tepsire.
- A süteményeket 150 fokon 10 – 15 percig sütjük, ez attól függ, mennyire barna süteményeket szeretnénk (én a nagyon világos süteményeket szeretem, de persze ez ízlés dolga). A sütés során a kifliknek fel kell fújódniuk.
- Miután letelt a sütési idő, a sütőt kikapcsoljuk, de még legalább 5 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, így a sütemény nem esik össze. A még meleg kifliket óvatosan kiütjük a formából és kihűtjük. Miután kihűlt, csokoládéöntettel díszítjük.
Forrás:Recepty z mojejkuchyne