Levegős diós kiflik

Mindössze 5 hozzávalóból egy ínycsiklandó karácsonyi sütemény készíthető el. A levegős diós kifli sütés közben gyönyörűen kigömbölyödik és feljön a formájából. Mi egyszerűen imádjuk, és nemcsak az ünnepek alatt készítem, lényegében családi összejövetel nem múlhat el nélküle. A levegős diós kifliket önmagában, vagy csokoládéval, esetleg csokoládéval és kókuszreszelékkel díszítve is tálalni szoktam.

Hozzáadta:admin, 6.11.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
Levegős diós kiflik

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
200 gbúzafinomliszt
400 gporcukor
250 gvaj
1 kv. kanálszódabikarbóna
120 gdarált dió
csokoládéöntet a díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Egy tálban a hozzávalókat elkeverjük (én a kezemmel kevertem el) és egy liszttel beszórt nyújtódeszkán cipó alakúra formázzuk, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A kifliformákat zsiradékkal kikenünk és liszttel beszórunk.
  3. A formákat nem egészen félig megtöltjük a tésztával. Én mindig annyi formát töltök meg, ami ráfér egy tepsire.
  4. A süteményeket 150 fokon 10 – 15 percig sütjük, ez attól függ, mennyire barna süteményeket szeretnénk (én a nagyon világos süteményeket szeretem, de persze ez ízlés dolga). A sütés során a kifliknek fel kell fújódniuk.
  5. Miután letelt a sütési idő, a sütőt kikapcsoljuk, de még legalább 5 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, így a sütemény nem esik össze. A még meleg kifliket óvatosan kiütjük a formából és kihűtjük. Miután kihűlt, csokoládéöntettel díszítjük.

Forrás:Recepty z mojejkuchyne