TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Levegős fánk burgonyás tésztából
Levegős fánk burgonyás tésztából
Recept Levegős fánk burgonyás tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.3.2023

Levegős fánk burgonyás tésztából

Finom fánk egyszerű, burgonyás tésztából. Forró olajban kell kisütni, de a keletkezett fánk mégsem olajos. Szerző: Diambulka

80 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kocka
élesztő
400 g
főtt burgonya
1 evőkanál
kristálycukor
250 ml
tej
60 g
olvasztott vaj
500 g
rétesliszt
3 db
tojássárga
1 kávéskanál
citromhéj
1 evőkanál
rum
csipet
forgatáshoz
fahéjas cukor
sütéshez
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A főtt burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük a többi hozzávalóval. Nem kell az élesztőt felfuttatni, ezt belekeverjük a tésztába.
  2. A tésztát meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
  3. Nyújtódeszkára tesszük, kinyújtjuk, kiszaggatjuk a fánkokat. A falatnyi fánkokat forró olajban aranyszínűre sütjük.
  4. A felesleges olajat konyhai papírtörlővel leitatjuk – az is elég, ha a papírt tányérra tesszük, erre kerülnek pihenni a megsült fánkok.
  5. Fahéjas cukorba forgatjuk.
  6. A fánkokat akár tölthetjük is, pl. nutellával, lekvárral, dióval, túróval...

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása