TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Levegős fánk olajban sütés nélkül, egyetlen tepsiben. Nem kell órákat tölteni a sütéssel, de ebből a finomságból egy tepsi nem elég.
Levegős fánk olajban sütés nélkül, egyetlen tepsiben. Nem kell órákat tölteni a sütéssel, de ebből a finomságból egy tepsi nem elég.
Recept Levegős fánk olajban sütés nélkül, egyetlen tepsiben. Nem kell órákat tölteni a sütéssel, de ebből a finomságból egy tepsi nem elég.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.5.2023

Levegős fánk olajban sütés nélkül, egyetlen tepsiben. Nem kell órákat tölteni a sütéssel, de ebből a finomságból egy tepsi nem elég.

A kislányom szokás szerint elég korán ébredt meg, az ágy mellett pedig nagyon kérlelt, hogy fánkot készítsek neki. Azt rögtön tudtam, hogy bő olajban sült fánkokat nem fogok készíteni, de aztán eszembe jutott a tepsis változat. Az elkészítése egyszerűbb, kevésbé macerás, amíg pedig a fánk sült, az ebédnek is neki tudtam látni. Ebből a mennyiségből összesen 20 db fánkot sikerült készítenem.

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
225 ml
tej
1 csomag
vaníliacukor
1 db
tojás
1/2 csomag
sütőpor
1/2 csomag
élesztő
125 g
puha vaj
75 g
kristálycukor
csipet
500 g
búzafinomliszt

Öntet:

100 g
étcsokoládé
100 ml
habtejszín
szóráshoz
ehető díszek
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, egy órát kelesztjük.
  2. Kinyújtjuk, kb. 1-1.5 cm vastagra. Kiszaggatjuk a fánkokat. Ehhez egy nagy és egy kisebb szájú poharat használtam. A kisebb pohárral szaggattam ki a fánkok közepét.
  3. A fánkokat kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük, 20-30 percig tovább kelesztjük.
  4. 190 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  5. Miután kihűlt, csokiöntetbe mártjuk (a tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk, ebbe beletörjük a csokit és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad). A csokit ehető díszekkel megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása