TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Levegős fokhagymás falatok
Levegős fokhagymás falatok
Recept Levegős fokhagymás falatok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.1.2024

Levegős fokhagymás falatok

A tészta rendkívül lágy, levegős, ráadásul jó fokhagymás. Aki szereti a fokhagymát, az imádni fogja!

20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
150 g
rétesliszt
150 g
búzafinomliszt
1 kávéskanál
kristálycukor
1 kávéskanál
20 g
élesztő
1/2 kávéskanál
sütőpor
100 ml
tej
100 ml
langyos víz
2 evőkanál
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
kenéshez
tojás
ízlés szerint
lenmag
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, felfuttatjuk.
  2. A réteslisztet, finomlisztet, sót, sütőport, olívaolajat, zúzott fokhagymát és felfuttatott élesztőt elkeverjük. Hozzáadjuk a langyos vizet is. A kapott tésztát liszttel meghintjük, lefedjük, majd egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztes felületen átdolgozzuk, kinyújtjuk (kb. 1 cm vastagra). Kiszaggatjuk a korongokat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd további 10 percig pihentetjük.
  4. A tésztakorongokat felvert tojással megkenjük, lenmaggal megszórjuk, 200 fokos sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük. Kihűtjük, tálaljuk.
  5. Ha tovább szeretnénk fokozni az élvezeteket, akkor krémsajttal vagy szendvicskrémmel, lehetőleg fokhagymással két korongot összetapaszthatunk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása