Levegős sajtos falatok

Ezek a sajtos falatok égetett tésztából készülnek. Igen, az alap ugyanaz: víz, vaj, liszt, tojás, na meg az elengedhetetlen só és a reszelt sajt. Nem nagy kunszt az egész, mégis egy kicsit eltér a megszokottól. A kapott falatkák nagyon levegősek, puhák, mintha felhőt ennénk. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 30.7.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Levegős sajtos falatok

Hozzávalók

80 gbúzafinomliszt
80 gvaj
3 dbtojás
40 greszelt sajt
200 mlvíz
ízlés szerint só és bors

Elkészítés menete

  1. A vajat edénybe tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet és egy csipet sót is belekeverünk. Ezután kerül bele a liszt majd addig kevergetjük, amíg a tészta már el nem kezd elválni az edény oldalától. Ez kb. 2-3 perc.
  2. A tésztát kicsit kihűtjük.
  3. Egyenként beledolgozzuk a tojást, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a reszelt sajt. Ízlés szerint még sózzuk és borsozzuk.
  4. Süteményes zsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a kis golyókat.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. A golyók gyönyörűen megnagyobbodnak és aranyszínűek lesznek.