TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Levegős sajtos falatok
Levegős sajtos falatok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   30.7.2020

Levegős sajtos falatok

Ezek a sajtos falatok égetett tésztából készülnek. Igen, az alap ugyanaz: víz, vaj, liszt, tojás, na meg az elengedhetetlen só és a reszelt sajt. Nem nagy kunszt az egész, mégis egy kicsit eltér a megszokottól. A kapott falatkák nagyon levegősek, puhák, mintha felhőt ennénk. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
80 g
búzafinomliszt
80 g
vaj
3 db
tojás
40 g
reszelt sajt
200 ml
víz
ízlés szerint só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat edénybe tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet és egy csipet sót is belekeverünk. Ezután kerül bele a liszt majd addig kevergetjük, amíg a tészta már el nem kezd elválni az edény oldalától. Ez kb. 2-3 perc.
  2. A tésztát kicsit kihűtjük.
  3. Egyenként beledolgozzuk a tojást, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a reszelt sajt. Ízlés szerint még sózzuk és borsozzuk.
  4. Süteményes zsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a kis golyókat.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. A golyók gyönyörűen megnagyobbodnak és aranyszínűek lesznek.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept