Levegős sajtos falatok

Recept Levegős sajtos falatok

Hozzáadta: TopPetra, 30.7.2020

Kategória: Előételek, falatkák, Köretek, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Ezek a sajtos falatok égetett tésztából készülnek. Igen, az alap ugyanaz: víz, vaj, liszt, tojás, na meg az elengedhetetlen só és a reszelt sajt. Nem nagy kunszt az egész, mégis egy kicsit eltér a megszokottól. A kapott falatkák nagyon levegősek, puhák, mintha felhőt ennénk. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 30.7.2020

Kategória: Előételek, falatkák, Köretek, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

80 gbúzafinomliszt
80 gvaj
3 dbtojás
40 greszelt sajt
200 mlvíz
ízlés szerint só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat edénybe tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet és egy csipet sót is belekeverünk. Ezután kerül bele a liszt majd addig kevergetjük, amíg a tészta már el nem kezd elválni az edény oldalától. Ez kb. 2-3 perc.
  2. A tésztát kicsit kihűtjük.
  3. Egyenként beledolgozzuk a tojást, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a reszelt sajt. Ízlés szerint még sózzuk és borsozzuk.
  4. Süteményes zsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a kis golyókat.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. A golyók gyönyörűen megnagyobbodnak és aranyszínűek lesznek.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás