Leveles tészta pudinggal és barackkal

Recept Leveles tészta pudinggal és barackkal
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha fel akarom dobni a mindennapokat, akkor nagy valószínűséggel a pudinggal és barackkal töltött leveles tésztát sütöm. A leveles tésztát boltban veszem, így nagyon gyorsan el tudom készíteni. Gyakorlatilag negyedóra alatt összeáll a képlet, a többi időt pedig a sütés veszi el. Igaz, a kihűlésre várni kell, de megéri! A barackot más gyümölcsre is cserélhetjük, de nekem ez a sütemény sárgabarackkal az igazi. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

kb. 600 gleveles tészta
800 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
3 ev. kanálkristálycukor
barackkonzerv
1/2 csomagpiskóta
felvert tojás kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A barackot leszűrjük és vastagabb szeletekre vágjuk.
  2. A tésztát ketté vágjuk, majd mindegyik tésztát a tepsinél nagyobb méretűre nyújtjuk. Számoljunk azzal, hogy a tepsi oldalát is be kell, hogy fedje a tészta! Én 32x22 cm-es, magas falú tepsit használtam.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleltjük (előtte a sütőpapírt összegyűrjük és benedvesítjük). Villával kibökdössük, sűrűn rátesszük a piskótát, a pudingot, rátesszük a szeletelt barackot.
  4. A töltelékből kilógó tésztát felvert tojással megkenjük. A barackra rátesszük a másik tésztalapot, ezt is kibökdössük, ráhajtjuk a tepsi oldalán lévő, tojással megkent tésztát, rányomjuk, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe.
  5. 25 percig sütjük.
  6. Kihűtjük, majd egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás