TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Likőrös-csokoládés „nyelv”
Likőrös-csokoládés „nyelv”
Recept Likőrös-csokoládés „nyelv”
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.12.2019

Likőrös-csokoládés „nyelv”

Kell egy kis változatosság a mindennapokra és az ünnepekre is, ezért is szeretek a konyhában kísérletezni. Nemcsak a sütemény ízére szoktam odafigyelni, hanem arra is, hogyan néz ki, milyen a megjelenése. Ez likőrös-csokoládés „nyelv” férjem kérésére készült, mert imádja a macskanyelvet. Gondoltam, otthon kreatív leszek és elkészítettem neki ezt a pompás csokoládés finomságot. Szerző: Jaja

25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

150 g
főzőcsoki
3 db
tojássárga
6 ev. kanál
csokilikőr
450 g
finomliszt
150 g
darált mogyoró
90 g
porcukor
300 g
margarin

Töltelék:

300 g
főzőcsoki
90 g
vaj
3 ev. kanál
méz
3 ev. kanál
csokilikőr
csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztával kezdjük. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük. Ezután egyenként beledolgozzuk a tojássárgát, a likőrt, a mogyoróval és cukorral elkevert lisztet, végül a szobahős vajat. Cipó alakúra formázzuk, majd hűtőbe tesszük és legalább egy órát pihentetjük.
  2. A kihűlt tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd megformázzuk a nyelveket.
  3. A nyelveket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokon aranyszínűre sütjük. Ez függ a tészta vastagságától is, sütés közben érdemes figyelni, nehogy kiszáradjon! Nekem 10-11 percig sült.
  4. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kihűtjük. Beledolgozzuk a puha vajat és a mézet. Jó alaposan felverjük, hogy minél lágyabb, krémesebb legyen.
  5. A két nyelvet csokikrémmel tapasztjuk össze, majd a tetejét csokiöntettel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása