Likőrös-csokoládés „nyelv”

Hozzáadta: TopPetra, 7.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Kell egy kis változatosság a mindennapokra és az ünnepekre is, ezért is szeretek a konyhában kísérletezni. Nemcsak a sütemény ízére szoktam odafigyelni, hanem arra is, hogyan néz ki, milyen a megjelenése. Ez likőrös-csokoládés „nyelv” férjem kérésére készült, mert imádja a macskanyelvet. Gondoltam, otthon kreatív leszek és elkészítettem neki ezt a pompás csokoládés finomságot. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
150 gfőzőcsoki
3 dbtojássárga
6 ev. kanálcsokilikőr
450 gfinomliszt
150 gdarált mogyoró
90 gporcukor
300 gmargarin
Töltelék:
300 gfőzőcsoki
90 gvaj
3 ev. kanálméz
3 ev. kanálcsokilikőr
csokiöntet
- A tésztával kezdjük. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük. Ezután egyenként beledolgozzuk a tojássárgát, a likőrt, a mogyoróval és cukorral elkevert lisztet, végül a szobahős vajat. Cipó alakúra formázzuk, majd hűtőbe tesszük és legalább egy órát pihentetjük.
- A kihűlt tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd megformázzuk a nyelveket.
- A nyelveket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokon aranyszínűre sütjük. Ez függ a tészta vastagságától is, sütés közben érdemes figyelni, nehogy kiszáradjon! Nekem 10-11 percig sült.
- A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kihűtjük. Beledolgozzuk a puha vajat és a mézet. Jó alaposan felverjük, hogy minél lágyabb, krémesebb legyen.
- A két nyelvet csokikrémmel tapasztjuk össze, majd a tetejét csokiöntettel díszítjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS