Likőrös-csokoládés „nyelv”

Kell egy kis változatosság a mindennapokra és az ünnepekre is, ezért is szeretek a konyhában kísérletezni. Nemcsak a sütemény ízére szoktam odafigyelni, hanem arra is, hogyan néz ki, milyen a megjelenése. Ez likőrös-csokoládés „nyelv” férjem kérésére készült, mert imádja a macskanyelvet. Gondoltam, otthon kreatív leszek és elkészítettem neki ezt a pompás csokoládés finomságot. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 7.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Likőrös-csokoládés „nyelv”

Hozzávalók

Tészta:
150 gfőzőcsoki
3 dbtojássárga
6 ev. kanálcsokilikőr
450 gfinomliszt
150 gdarált mogyoró
90 gporcukor
300 gmargarin
Töltelék:
300 gfőzőcsoki
90 gvaj
3 ev. kanálméz
3 ev. kanálcsokilikőr
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. A tésztával kezdjük. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük. Ezután egyenként beledolgozzuk a tojássárgát, a likőrt, a mogyoróval és cukorral elkevert lisztet, végül a szobahős vajat. Cipó alakúra formázzuk, majd hűtőbe tesszük és legalább egy órát pihentetjük.
  2. A kihűlt tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd megformázzuk a nyelveket.
  3. A nyelveket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokon aranyszínűre sütjük. Ez függ a tészta vastagságától is, sütés közben érdemes figyelni, nehogy kiszáradjon! Nekem 10-11 percig sült.
  4. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kihűtjük. Beledolgozzuk a puha vajat és a mézet. Jó alaposan felverjük, hogy minél lágyabb, krémesebb legyen.
  5. A két nyelvet csokikrémmel tapasztjuk össze, majd a tetejét csokiöntettel díszítjük.