A tojáslikőrös csúcsok Szlovákiában és Csehországban is nagy népszerűségnek örvendenek, és ismerik őket Spicc néven is. A sütemény alapját egy lágy tészta képezi, amire egy üreges csokoládés „fal” kerül, melyet megtöltünk likőrös krémmel, végül az egészet csokoládés krémmel bezárjuk, és csokoládéval bevonjuk. Az elkészítéséhez kell némi kézügyesség, és nem árt, ha van speciális habzsákfejünk, amivel a csúcsok „fala” elkészíthető, de megéri a fáradozást. A végeredmény egy rendkívül finom édesség, ami minden konyhában és ünnepi asztalon megállja a helyét.
A tojáslikőrös csúcsok Szlovákiában és Csehországban is nagy népszerűségnek örvendenek, és ismerik őket Spicc néven is. A sütemény alapját egy lágy tészta képezi, amire egy üreges csokoládés „fal” kerül, melyet megtöltünk likőrös krémmel, végül az egészet csokoládés krémmel bezárjuk, és csokoládéval bevonjuk. Az elkészítéséhez kell némi kézügyesség, és nem árt, ha van speciális habzsákfejünk, amivel a csúcsok „fala” elkészíthető, de megéri a fáradozást. A végeredmény egy rendkívül finom édesség, ami minden konyhában és ünnepi asztalon megállja a helyét.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak