TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Likőrös kuglóf
Likőrös kuglóf
Recept Likőrös kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Igazi különlegesség ez a likőrös kuglóf. Az egyik nagy személyes kedvencem. Ha ünnepre készülünk, akkor mindig ezt készítem. A vendégek szeretik, a család imádja, eleget kell tenni a kérésüknek. Szerző: Honzík

TopPetra TopPetra    ·   22.8.2022

Likőrös kuglóf

Igazi különlegesség ez a likőrös kuglóf. Az egyik nagy személyes kedvencem. Ha ünnepre készülünk, akkor mindig ezt készítem. A vendégek szeretik, a család imádja, eleget kell tenni a kérésüknek. Szerző: Honzík

Alapanyagok

Tészta:

250 g
porcukor
5 db
tojás
0,3 l
tojáslikőr
0,3 l
olaj
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
125 g
búzafinomliszt
125 g
rétesliszt

Tetejére:

porcukor
tejszínhab
fagylalt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. A habos tojásba dolgozzuk bele a többi hozzávalóit. Finom, lágy tésztát kapunk, amit a kivajazott és rétesliszttel beszórt kuglóf sütőformába töltünk.
  2. 170-175 fokos sütőben 30-45 percet sütjük.
  3. 30 perc sütést követően tűtesztet végzünk. Ha megsült, akkor végeztünk, ha még a tészta nedves, akkor tovább sütjük.
  4. Miután megsült, kihűtjük, porcukorral meghintjük.
  5. Tejszínhabbal vagy fagyival tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása