Likőrös recept (fotókkal)

Likőrös recept (fotókkal)

Hozzáadta: TopPetra, 1.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Likőrös szeletet ezelőtt még nem készítettem, de ez változni fog! Ünnepekre is megfelelő választás, köszönhetően a sok-sok rétegnek és az ellenállhatatlan íznek. Most, hogy elkészült, megosztom veletek, és bízom benne, hogy nálatok is akkora sikert arat, mint nálunk. Szerző: Izabelka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta: 3x

3 dbtojás
3 ev. kanálforró víz
3 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálrétesliszt
2 ev. kanálminőségi kakaópor
1 kv. kanálsütőpor
késhegyniszódabikarbóna

Krém:

250 mltojáslikőr
250 mlhabtejszín, legalább 30%
2 csomagtejszín ízű krémpor
1 csomagzselatinpor

Szükségünk lesz még:

1 csomagbabapiskóta
200 mllekvár
100 mlforró víz
3 ev. kanálinstant kávé
1 ev. kanáltojáslikőr

Tetejére: csokiöntet

200 gfehér csokoládé
1 ev. kanálvaj

díszítéshez – csokis tejszínhab:

250 mlhabtejszín, legalább 33%-os
100 gétcsokoládé
200 gfehér csoki

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral, forró vízzel habbá verjük. A lisztet, sütőport, kakaót és szódabikarbónát elkeverjük, majd kis adagban hozzáadjuk a nedves keverékhez.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit (27x37 cm) sütőpapírral kibéleljük. A tésztát beleöntjük a sütőbe, elsimítjuk, majd kb. 10 percig sütjük. Amíg az első tészta sül, hozzálátunk a második tészta elkészítéséhez. Amíg pedig a második tészta sül, nekilátunk a harmadik tésztának is. A tésztalapokat kihűtjük.
  3. Hozzálátunk a krémhez: a tojáslikőrhöz hozzáadjuk a tejszínt és a pudingport. Csomómentesre keverjük, sűrű pudingpt főzünk, kihűtjük. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingba. Kézi robotgéppel is dolgozhatunk. A kapott krémet két részre osztjuk, hűtőszekrénybe tesszük. A krémet a felhasználás előtt ismét átkeverjük.
  4. A kávéport vízben feloldjuk, hozzáadjuk a likőrt. Ebbe fogjuk belemártogatni a piskótát.
  5. Az első tésztalapot megkenjük a lekvárral. Rákerül az egyik adag krém: a félretett első adag krém fele. A krémre rátesszük a kávéba mártott piskóta. A piskótára rákenjük a krém másik felét. Rátesszük a másik tésztalapot, ezt is megkenjük a lekvárral, rákerül a maradék teljes adag krém, végül lefedjük a harmadik tésztalappal. A tetejére sütőpapírt teszünk, erre egy nagyobb vágódeszkát vagy tepsit, majd kb. 3 kg nehezék is kerül a tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  6. Csokiöntettel díszítjük. Ismét hűtőszekrénybe tesszük, amíg a csoki megköt.
  7. A csokis tejszínhabot még előző nap este elkészítjük: a habtejszínt felmelegítjük, a csokit beletörjük és addig keverjük, amíg fel nem oldódik. Vigyázat, nem forraljuk fel! Amikor a hűtőben már jól kihűlt, habbá verjük, süteményes zsákba töltjük és díszítéshez használjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás