Lilahagymás-kolbászos burgonya

A burgonya tökéletes köretnek, de akár fő fogásnak is megállja a helyét. Főleg akkor, ha finom kolbásszal és lilahagymával is gazdagítottuk. Én elsősorban köretnek használom, de ha nincs időm főételt készíteni, akkor egy kevés szósszal, pl. tartárral vagy fokhagymás majonézzel, esetleg ketchuppal tökéletes. Én még csemegeuborkát vagy csalamádét is szoktam hozzá fogyasztani. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 3.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lilahagymás-kolbászos burgonya

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 kgburgonya
5 dblilahagyma
virsli vagy kolbász
petrezselyemzöld
bors
őrölt édes pirospaprika
egyéb fűszerek, pl. majoránna
napraforgóolaj

Elkészítés menete

  1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A sót, borsot, petrezselyemzöldet, pirospaprikát, majoránnát és az olajat elkeverjük. A lilahagymát szintén cikkekre vágjuk.
  2. A burgonyát tálba tesszük, hozzáadjuk a lilahagymát, rálocsoljuk a fűszerekkel elkevert olajat, majd az egészet alaposan elkeverjük.
  3. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, rátesszük a burgonyát és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. 50 percig sütjük, a burgonya már szinte majdnem elkészült. Rátesszük a felszeletelt kolbászt és a vöröshagymát, majd további 10-15 percig sütjük.