Lilahagymás-kolbászos burgonya

Hozzáadta: TopPetra, 3.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Köretek, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tepsis burgonya
KÜLDÖTT KÉPEK
A burgonya tökéletes köretnek, de akár fő fogásnak is megállja a helyét. Főleg akkor, ha finom kolbásszal és lilahagymával is gazdagítottuk. Én elsősorban köretnek használom, de ha nincs időm főételt készíteni, akkor egy kevés szósszal, pl. tartárral vagy fokhagymás majonézzel, esetleg ketchuppal tökéletes. Én még csemegeuborkát vagy csalamádét is szoktam hozzá fogyasztani. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Köretek, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tepsis burgonya
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 kgburgonya
5 dblilahagyma
virsli vagy kolbász
petrezselyemzöld
só
bors
őrölt édes pirospaprika
egyéb fűszerek, pl. majoránna
napraforgóolaj
- A burgonyát tálba tesszük, hozzáadjuk a lilahagymát, rálocsoljuk a fűszerekkel elkevert olajat, majd az egészet alaposan elkeverjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS