Lilahagymás-kolbászos burgonya

Recept Lilahagymás-kolbászos burgonya
KÜLDÖTT KÉPEK

A burgonya tökéletes köretnek, de akár fő fogásnak is megállja a helyét. Főleg akkor, ha finom kolbásszal és lilahagymával is gazdagítottuk. Én elsősorban köretnek használom, de ha nincs időm főételt készíteni, akkor egy kevés szósszal, pl. tartárral vagy fokhagymás majonézzel, esetleg ketchuppal tökéletes. Én még csemegeuborkát vagy csalamádét is szoktam hozzá fogyasztani. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgburgonya
5 dblilahagyma
virsli vagy kolbász
petrezselyemzöld
bors
őrölt édes pirospaprika
egyéb fűszerek, pl. majoránna
napraforgóolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A sót, borsot, petrezselyemzöldet, pirospaprikát, majoránnát és az olajat elkeverjük. A lilahagymát szintén cikkekre vágjuk.
  2. A burgonyát tálba tesszük, hozzáadjuk a lilahagymát, rálocsoljuk a fűszerekkel elkevert olajat, majd az egészet alaposan elkeverjük.
  3. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, rátesszük a burgonyát és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. 50 percig sütjük, a burgonya már szinte majdnem elkészült. Rátesszük a felszeletelt kolbászt és a vöröshagymát, majd további 10-15 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás