Darálós sütemény lekvárral, csokival
Hozzáadva: 2.11.2020
Az egyik kedvenc kekszem. Ennek több oka is van. Egyik az elkészítés – szeretem, ahogy ezeket a kis rudakat készítem, és én határozom meg, milyen hosszú kis falatok is legyenek. Másik jó dolog benne, hogy a lekvárt, amivel összetapasztom, én választom ki. A csokoládé pedig már csak ráadás. A darálós keksz szerintem nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Szerző: Petra
Előkészítés 35 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Csokoládés-kakaós szelet, villámgyorsan előkészítve
Hozzáadva: 8.10.2019
Szeretem az egyszerű és gyors recepteket, főleg akkor, ha az csokis, kakaós, a tészta elkészítéséhez pedig elég egy bögre, amivel kimérjük a hozzávalókat. A csokoládés-kakaós szelet minden feltételnek megfelel, ráadásul a csoki és kakaó mellet finom kávés ízt is kap. Nem beszélve a finom lekvárról. A tészta elkészítése 15 perc, az öntet 5 perc, a sütő pedig magától is dolgozik. Szerző: Karambola
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Diókrémes csokikocka
Hozzáadva: 21.2.2017
A diókrémes csokikocka nagyon puha, finom, krémes sütemény, amit a csokoládé, a vaníliapuding és a dió tesz különlegessé. Imádom a finom csokoládés öntetet a tetején, amit én étcsokoládéból készítek. Nem hittem volna, hogy ezekből a hozzávalókból ilyen finomság varázsolható. Már a látvány is önmagáért beszél, az íze pedig egyszerűen fantasztikus. Egyszerűen imádjuk. A kész süteményt kockákra és kis háromszögekre vágom, a család pedig imádja majszolgatni ezeket a falatnyi édes csodákat.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Édes kosárkák tejszínhabbal
Hozzáadva: 24.5.2020
Hugom a férjével és két gyerkőccel a hétköznap bejelentkezett, hogy szervezzünk közös programot a hétvégére. Abban maradtunk, hogy délelőtt megállnak, valamit eszünk, és megyünk is tovább. A gyerekek persze odavannak az édességért, ezért gondoltam, meglepem őket ezekkel a csodásan puha kosárkákkal, lágy csokis tejszínhabbal. A recept titka, hogy a tejszínhabot már előző este elkészítjük: a habtejszínt a csokival felmelegítjük, majd hűtőszerényben jó alaposan lehűtjük, másnap pedig habbá verjük. Szerző: Haanka
RECEPT MEGJELENÍTÉSE