Linzer csillagok párizsi krémmel töltve

Recept Linzer csillagok párizsi krémmel töltve
KÜLDÖTT KÉPEK

Fantasztikusan finom linzer, amit a jól bevált lekvár helyett párizsi krémmel töltöttem. Gyönyörű formák, még jobb ízek. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Linzer:

150 gbúzafinomliszt
100 gkukoricakeményítő
140 gvaj
90 gporcukor
1 dbtojássárga
1/2 dbcitrom

Párizsi krém:

2 dbtojás
70 gcsokoládé
50 gporcukor
125 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A linzer hozzávalóit tálba tesszük (a citrom héján kívül pár csepp levet is adtam hozzá az íz kedvéért), majd sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, majd legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a csillagokat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük – közben figyeljük.
  4. Miután megsült megkenjük a krémmel. A krémhez a tojást a cukorral gőzfürdő felett felverjük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a puha vajat, majd addig keverjük, amíg édes krémet nem kapunk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás