TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Linzer csillagok párizsi krémmel töltve
Linzer csillagok párizsi krémmel töltve
Recept Linzer csillagok párizsi krémmel töltve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.12.2020

Linzer csillagok párizsi krémmel töltve

Fantasztikusan finom linzer, amit a jól bevált lekvár helyett párizsi krémmel töltöttem. Gyönyörű formák, még jobb ízek. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Linzer:

150 g
búzafinomliszt
100 g
kukoricakeményítő
140 g
vaj
90 g
porcukor
1 db
tojássárga
1/2 db
citrom

Párizsi krém:

2 db
tojás
70 g
csokoládé
50 g
porcukor
125 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A linzer hozzávalóit tálba tesszük (a citrom héján kívül pár csepp levet is adtam hozzá az íz kedvéért), majd sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, majd legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a csillagokat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük – közben figyeljük.
  4. Miután megsült megkenjük a krémmel. A krémhez a tojást a cukorral gőzfürdő felett felverjük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a puha vajat, majd addig keverjük, amíg édes krémet nem kapunk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása