Linzer fészkek

Recept Linzer fészkek
KÜLDÖTT KÉPEK

Hát, be kell vallanom, nem volt kedvem kelt tésztát készíteni, ezért gondoltam, elkészítem ezeket a pompás kis linzer fészkeket! A tésztát két részre szedtem, majd az egyiket pedig kakaóporral dolgoztam el. A kinyújtott világos és kakaós tésztalapokat szépen egymásra tettem, felcsavartam, a hűtést követően pedig felszeleteltem és készre sütöttem.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

400 gfinomliszt
100 gporcukor
1 dbtojás
250 gmargarin

Szükségünk lesz még:

kakaópor
ehető díszek

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet, tojást cukrot és margarint alaposan eldolgozzuk.
  2. A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport, a másik adag megmarad világosnak.
  3. A két tésztaadagot nagyjából egyforma méretűre nyújtjuk (téglalap, vékony, kb. 4 mm).
  4. A világos tésztát tényleg minimális vízzel megkentem, majd ráhelyeztem a kakaós tésztát. A kakaós tésztát kicsit rányomjuk a világosra, majd az egészet felcsavarjuk.
  5. A tekercset fóliába csomagoljuk és 30 percre fagyasztóba tesszük. Miután szépen lehűlt, felszeleteljük, majd a kis szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  6. 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük, majd ehető díszekkel díszítjük. A sütés ideje nagyban függ a tészta vastagságától, ezért figyeljük sütés közben!

 

Köszönet Diamnulkának a finom receptért!

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás