Linzer tortácskák

Szerintem már mindenki találkozott ezekkel az isteni linzer tortácskákkal. Az elkészítése és a díszítés is családról családra eltér, most pedig az én verziómat mutatom meg. Én a linzeren és finom tojáshabos krémen kívül rumba áztatott piskótát is használtam, a tetejét pedig a krémen kívül darált dióval, csokiöntettel (csokoládé, vaj gőzfürdő felett felolvasztva és elkeverve) és marcipánból megformázott díszekkel díszítettem. Szerző: Petra H

Hozzáadta:, 14.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Linzer tortácskák

Hozzávalók

Tészta:
210 gfinomliszt
70 gporcukor
170 gmargarin
40 gdarált dió
20 gkakaó
Krém:
2 dbtojás
120 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
ízlés szerint rum
Szükségünk lesz még:
piskóta
rum
darált dió
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. Először a krémet készítjük el: a tojást, porcukrot, vaníliacukrot gőzfürdő felett kb. 20 habarjuk, ezalatt lágy, fényes krémet kapunk. Kihűtjük. A vajat a kihűlt tojáshabos krémmel lágy krémmé verjük, majd hozzáadjuk a rumot.
  2. Ha végeztünk a krémmel, hozzálátunk a tésztához: a hozzávalókat eldolgozzuk, és akár egy éjszakán át hűvös helyen pihentethetjük. A pihentetést követően a tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat és 170 fokon megsütjük – nem kell sokat sütni, 5-10 perc körül mozog a sütési idő, de ez függ a sütőtől és a korongok vastagságától is.
  3. A kihűlt korongok 2/3 részét megkenjük a krémmel (ha 30 korongunk van, akkor 20-at), a piskótát rummal megcsepegtetjük, és elkezdjük a rétegezést: krémes linzer, piskóta, krémes linzer, piskóta, linzer.
  4. A kis tortácskákat krémmel bevonjuk (az oldalát és a tetejét), majd darált dióval megszórjuk. Tetejét még csokiöntettel díszíthetjük, esetleg marcipánból kivájt díszítőelemekkel.