Linzer tortácskák

Recept Linzer tortácskák
KÜLDÖTT KÉPEK

A linzer tortácskák egész évben örömet tudnak okozni, nem kell velük feltétlenül megvárni az ünnepeket. Ezeket a kis falatkákat szinte bármikor be tudom kapni, ráadásul mindig máshogy, másképp díszítem. Szerző: Marie

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 gbúzafinomliszt
70 gporcukor
150 gvaj vagy margarin
20 gkakaó
30 gdarált dió
1 dbtojás

Töltelék:

120 gporcukor
120 gdarált dió
2 ev. kanálribizlilekvár
Ízlés szerintrum

Tetejére:

Olvasztott csoki

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk, majd hűtőszekrénybe tesszük, legalább 1 éjszakára.
  2. A tésztát másnap kivesszük a hűtőszekrényből, kb. fél órát pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk. A kinyújtott tésztalapból kiszaggatjuk a kis korongokat vagy formákat. A linzerfalatkákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon pár perc alatt aranyszínűre sütjük.
  3. A lekvárt a többi hozzávalóval elkeverjük, majd ezekkel összetapasztjuk a linzerkorongokat. A tetejét olvasztott csokival megkenjük. Mandulával díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás