Linzeres félholdak kókuszos-diós habbal

Recept Linzeres félholdak kókuszos-diós habbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha le kéne írnom a fantasztikus süteményt, akkor a linzeres süti kategóriában a linzeres félholdak kókuszos-diós habbal viszik a prímet. A tészta önmagáért beszél, amire egy jó adag finom lekvár kerül (ribizlilekvárt választottam), a tetejére pedig jöhet a pompás, kókuszreszelékkel és darált dióval feldobott tojáshab. Miután a tészta megsült, olyan formát szaggatok ki belőle, amilyet csak szeretnék. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

330 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
160 gvaj
3 dbtojássárga

Hab:

3 dbtojásfehérje
160 gporcukor
100 gdió
100 gkókuszreszelék
házi lekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát és a puha, kisebb kockákra vágott vajat. Eldolgozzuk, cipót formálunk, kinyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire áttesszük.
  2. A tésztát bőségesen megkenjük lekvárral, és erre kanalazzuk rá a dióval és kókuszreszelékkel gazdagított tojáshabot.
  3. A tojáshabhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a darált diót és a kókuszreszeléket.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a tojáshab ne barnuljon túl, mindenki a maga sütője szerint járjon el.
  5. Miután megsült, rögtön kivesszük a sütőből, és még forrón kiszaggatjuk a félholdakat.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás