Linzeres félholdak kókuszos-diós habbal

Hozzáadta: TopPetra, 27.1.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Kókuszos desszertek, Linzer
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha le kéne írnom a fantasztikus süteményt, akkor a linzeres süti kategóriában a linzeres félholdak kókuszos-diós habbal viszik a prímet. A tészta önmagáért beszél, amire egy jó adag finom lekvár kerül (ribizlilekvárt választottam), a tetejére pedig jöhet a pompás, kókuszreszelékkel és darált dióval feldobott tojáshab. Miután a tészta megsült, olyan formát szaggatok ki belőle, amilyet csak szeretnék. Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 27.1.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Kókuszos desszertek, Linzer
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
330 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
160 gvaj
3 dbtojássárga
Hab:
3 dbtojásfehérje
160 gporcukor
100 gdió
100 gkókuszreszelék
házi lekvár
- A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát és a puha, kisebb kockákra vágott vajat. Eldolgozzuk, cipót formálunk, kinyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire áttesszük.
- A tésztát bőségesen megkenjük lekvárral, és erre kanalazzuk rá a dióval és kókuszreszelékkel gazdagított tojáshabot.
- A tojáshabhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a darált diót és a kókuszreszeléket.
- 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a tojáshab ne barnuljon túl, mindenki a maga sütője szerint járjon el.
- Miután megsült, rögtön kivesszük a sütőből, és még forrón kiszaggatjuk a félholdakat.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS