TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Linzeres félholdak kókuszos-diós habbal
Linzeres félholdak kókuszos-diós habbal
Recept Linzeres félholdak kókuszos-diós habbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha le kéne írnom a fantasztikus süteményt, akkor a linzeres süti kategóriában a linzeres félholdak kókuszos-diós habbal viszik a prímet. A tészta önmagáért beszél, amire egy jó adag finom lekvár kerül (ribizlilekvárt választottam), a tetejére pedig jöhet a pompás, kókuszreszelékkel és darált dióval feldobott tojáshab. Miután a tészta megsült, olyan formát szaggatok ki belőle, amilyet csak szeretnék. Szerző: Karambola

TopPetra TopPetra    ·   27.1.2018

Linzeres félholdak kókuszos-diós habbal

Ha le kéne írnom a fantasztikus süteményt, akkor a linzeres süti kategóriában a linzeres félholdak kókuszos-diós habbal viszik a prímet. A tészta önmagáért beszél, amire egy jó adag finom lekvár kerül (ribizlilekvárt választottam), a tetejére pedig jöhet a pompás, kókuszreszelékkel és darált dióval feldobott tojáshab. Miután a tészta megsült, olyan formát szaggatok ki belőle, amilyet csak szeretnék. Szerző: Karambola

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

330 g
búzafinomliszt
100 g
porcukor
160 g
vaj
3 db
tojássárga

Hab:

3 db
tojásfehérje
160 g
porcukor
100 g
dió
100 g
kókuszreszelék
házi lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát és a puha, kisebb kockákra vágott vajat. Eldolgozzuk, cipót formálunk, kinyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire áttesszük.
  2. A tésztát bőségesen megkenjük lekvárral, és erre kanalazzuk rá a dióval és kókuszreszelékkel gazdagított tojáshabot.
  3. A tojáshabhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a darált diót és a kókuszreszeléket.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a tojáshab ne barnuljon túl, mindenki a maga sütője szerint járjon el.
  5. Miután megsült, rögtön kivesszük a sütőből, és még forrón kiszaggatjuk a félholdakat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása