Linzeres-kókuszos kupacok

Ha van otthon linzer, amit nem tudunk semmihez felhasználni, akkor ez a recept a tökéletes megoldás a maradék felhasználására! A linzerrel nem kell mást tenni, mint vaníliás krémmel és lekvárral megkenni, majd erre kerülnek rá ezek a csodálatos kókuszos-tojáshabos kupacok. A végeredmény önmagáért beszél, és biztosan levesszük vele a családot a lábáról! Szerző: Petra

Hozzáadta:, 6.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Recept Linzeres-kókuszos kupacok

Hozzávalók

100 gtojásfehérje
200 gkristálycukor
1 ev. kanállekvár
100 gkókuszreszelék
2 ev. kanálzsemlemorzsa
linzersütemény
vaníliakrém
lekvár
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett elkezdjük felverni. Amikor a víz már a nagyobb edényben felforrt (a kisebben van a tojásfehérje és a cukor), hozzáadjuk a kókuszreszeléket és ezzel is eldolgozzuk, végül hozzáadjuk a zsemlemorzsát és az evőkanál lekvárt is.
  2. A nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleljük, a kapott tésztát süteményes zsákba töltjük és megformázzuk a kis kupacokat.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor már szépen megsültek és aranybarnák lettek, a hőfokot 140 fokra csökkentjük és 10-15 perc alatt készre sütjük.
  4. A megsült kókuszhabot kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  5. A linzert vaníliakrémmel megkenjük (pl. vaníliapuding vajjal elkeverve), egy kevés lekvárt is tehetünk a közepére, majd erre tesszük rá a kókuszhabos kupacokat és rányomjuk. Tetejét csokiöntetbe mártjuk.

Zdroj: mamincinyrecepty