Linzerkorong tojás nélkül

Még a karácsonyi süteményeket is tudjuk tojás nélkül készíteni, erre pedig tipikus példa a linzerkorong tojás nélkül. Tökéletes karácsonyi finomság, lekvárral megkenve, illatos porcukorral megszórva. A linzerkorongokat tetszés szerint szaggatjuk ki, lehet korong, virág, állat, bármi, ami eszünkbe jut. Miután megsült, a tészta megpuhul, érdemes egy napot legalább pihentetni. Jó étvágyat! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 6.11.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Linzerkorong tojás nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
400 gbúzafinomliszt
120 g margarin
150 gporcukor
1/2 dbcitrom leve
szükség szerint víz
porcukor forgatáshoz
lekvár tapasztáshoz

Elkészítés menete

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kockára vágott vajat, a porcukrot, a citrom levét. Alaposan eldolgozzuk.
  2. Ha a tészta nem áll össze, akkor szükség szerint egy kevés vizet adhatunk hozzá. Akkor jó, ha sima állagú tésztát kapunk, amivel könnyű dolgozni.
  3. A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat.
  4. A formák felén lyukakat vágunk ki.
  5. A tésztakorongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  6. A süteményeket lekvárral tapasztjuk össze, porcukorba forgatjuk vagy porcukorral megszórjuk.