Linzerszívek mascarpone krémmel, gyümölccsel

Recept Linzerszívek mascarpone krémmel, gyümölccsel
KÜLDÖTT KÉPEK

M ünnepi hangulatban voltam és úgy döntöttem, kísérletezek egy kicsit. Játszottam a tésztával, lekvárral és krémmel, aminek következtében megszülettek a linzerszíveket, amiket lekvárral és mascarpone krémmel tapasztottam össze. A gyümölcs már csak ráadás – rendkívül szeretem, és bár szinte aranyárban mérik, mégis megvettem egy csomag epret és áfonyát. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

750 gfinomliszt
250 gporcukor
500 gvaj
2 dbtojássárga
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 kv. kanálsütőpor

Töltelék:

750 g ascarpone
500 mlhabtejszín
2 csomagvaníliacukor
2 csomaghabfixáló

Szükségünk lesz még:

lekvár
gyümölcs díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, majd a tésztát kinyújtjuk.
  2. A tésztából kiszaggatjuk a szív alakú formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. Ha túlsütjük, akkor a linzer nagyon kiszárad!
  3. A habtejszínt a vaníliacukorral és habfixálóval habbá verjük, majd belekeverjük a mascarpone sajtot.
  4. A szíveket elkezdjük rétegezni, ízlés szerint. Kettőt vagy többet is összetapaszthatunk. A szíveket először a lekvárral, majd a krémmel kenjük meg, végül egymásra tesszük őket. Én a legfelső réteg linzerre lekvárt már nem tettem, csak mascarpone krémet.
  5. A krémet süteményes zsákba töltöttem, így könnyebb volt adagolni.
  6. A tetejét gyümölccsel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás