TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Linzertészta natúr joghurtos tésztából, tojás nélkül. Mi beleszerettünk!
Linzertészta natúr joghurtos tésztából, tojás nélkül. Mi beleszerettünk!
Recept Linzertészta natúr joghurtos tésztából, tojás nélkül. Mi beleszerettünk!
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Hát ez az újítás bizony nagyon bejött! Kicsit eltekintettem a klasszikus linzertől és olyan receptet választottam, amivel eddig még nem találkoztam. Kizökkentem a komfortzónámból és elkészítettem a natúr joghurtos tésztából készült linzert, tojás nélkül. Szerencsére a recept bejött, az íze kiváló, a lekvár és a porcukor pedig már csak tényleg hab a tortán. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   14.11.2019

Linzertészta natúr joghurtos tésztából, tojás nélkül. Mi beleszerettünk!

Hát ez az újítás bizony nagyon bejött! Kicsit eltekintettem a klasszikus linzertől és olyan receptet választottam, amivel eddig még nem találkoztam. Kizökkentem a komfortzónámból és elkészítettem a natúr joghurtos tésztából készült linzert, tojás nélkül. Szerencsére a recept bejött, az íze kiváló, a lekvár és a porcukor pedig már csak tényleg hab a tortán. Szerző: Petra

30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
100 ml
natúr joghurt
500 g
finomliszt
250 g
vaj vagy margarin
2 csomag
vaníliacukor
125 ml
porcukor (fél bögre)
lekvár kenéshez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a porcukrot, a felkockázott szobahőmérsékletű vajat és a natúr joghurtot. Tésztává dolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lehűlt tésztát vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a kiválasztott formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, ez függ a tészta vastagságától is. Túl sokáig ne süssük, mert így a tészta kiszárad, majd nagyon kemény lesz.
  4. Két falatkát lekvárral összetapasztunk, porcukorral megszórjuk.%1
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása