Linzertészta natúr joghurtos tésztából, tojás nélkül. Mi beleszerettünk!

Recept Linzertészta natúr joghurtos tésztából, tojás nélkül. Mi beleszerettünk!
KÜLDÖTT KÉPEK

Hát ez az újítás bizony nagyon bejött! Kicsit eltekintettem a klasszikus linzertől és olyan receptet választottam, amivel eddig még nem találkoztam. Kizökkentem a komfortzónámból és elkészítettem a natúr joghurtos tésztából készült linzert, tojás nélkül. Szerencsére a recept bejött, az íze kiváló, a lekvár és a porcukor pedig már csak tényleg hab a tortán. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

100 mlnatúr joghurt
500 gfinomliszt
250 gvaj vagy margarin
2 csomagvaníliacukor
125 mlporcukor (fél bögre)
lekvár kenéshez
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a porcukrot, a felkockázott szobahőmérsékletű vajat és a natúr joghurtot. Tésztává dolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lehűlt tésztát vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a kiválasztott formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, ez függ a tészta vastagságától is. Túl sokáig ne süssük, mert így a tészta kiszárad, majd nagyon kemény lesz.
  4. Két falatkát lekvárral összetapasztunk, porcukorral megszórjuk.%1
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás