Loksa, avagy lepénykenyér burgonyás tésztából

A loksa, vagyis a lepénykenyér burgonyás tésztából tényleg zseniális találmány. Önmagában is fantasztikusan finom, de akár amolyan tartalmas sós palacsintaalapnak is használható. Kiváló hozzá a csirkemájas töltelék, jó sűrűn, de akár szaftos húsokkal is megtölthető. Egyik kedvenc töltelékem a pikáns chillis csirkemell loksába töltve, félbe hajtva, jó vastagon megkenve tejföllel, és bőven megszórva reszelt sajttal.

Hozzáadta:, 8.7.2017
Kategória: Köretek
Recept Loksa, avagy lepénykenyér burgonyás tésztából

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gburgonya
200 gbúzafinomliszt
ízlés szerint só
vaj kenéshez

Elkészítés menete

  1. A héjában megfőtt burgonyát kihűtjük, kis lyukú reszelőn lereszeljük vagy áttörjük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd tésztává dolgozzuk. A tésztából hengert formázunk, majd a hengert kb. 15 egyenlő nagyságú részre vágjuk.
  3. Minden egyes kis adagot lisztes felületen kb. 1-2 mm vastag kör alakúra nyújtunk, majd szárazon, olaj nélküli, forró teflonserpenyőbe tesszük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. A lepénykenyért villával megbökdössük, majd mindkét felén megsütjük. Miután elkészült, olvasztott vajjal megkenjük. Jó étvágyat!

 

Forrá: Pečené, varené s Ivou