Loksa, avagy lepénykenyér burgonyás tésztából

Recept Loksa, avagy lepénykenyér burgonyás tésztából

Hozzáadta: Viki78, 8.7.2017

Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik

KÜLDÖTT KÉPEK

A loksa, vagyis a lepénykenyér burgonyás tésztából tényleg zseniális találmány. Önmagában is fantasztikusan finom, de akár amolyan tartalmas sós palacsintaalapnak is használható. Kiváló hozzá a csirkemájas töltelék, jó sűrűn, de akár szaftos húsokkal is megtölthető. Egyik kedvenc töltelékem a pikáns chillis csirkemell loksába töltve, félbe hajtva, jó vastagon megkenve tejföllel, és bőven megszórva reszelt sajttal.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 8.7.2017

Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gburgonya
200 gbúzafinomliszt
ízlés szerint só
vaj kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A héjában megfőtt burgonyát kihűtjük, kis lyukú reszelőn lereszeljük vagy áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd tésztává dolgozzuk. A tésztából hengert formázunk, majd a hengert kb. 15 egyenlő nagyságú részre vágjuk.
  3. Minden egyes kis adagot lisztes felületen kb. 1-2 mm vastag kör alakúra nyújtunk, majd szárazon, olaj nélküli, forró teflonserpenyőbe tesszük.
  4. A lepénykenyért villával megbökdössük, majd mindkét felén megsütjük. Miután elkészült, olvasztott vajjal megkenjük. Jó étvágyat!

 

Forrá: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás