Lotus sajttorta

Recept Lotus sajttorta
KÜLDÖTT KÉPEK

Aki szereti a karamellás Lotusz kekszet, az bizony ezt a sajttortát is imádni fogja. Az édes keksz és a lágy krém kombinációja fantasztikus!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kekszes alap:

200 gLotus keksz
80 gvaj

Krém:

500 glágy túró
250 g /natúr krémsajt
200 gtejföl
75 gLotus karamellizált keksz krém
2 dbtojás
2 ev. kanálbúzafinomliszt
kb 50 gporcukor (de lehet ízlés szerint is)

Öntet:

150 gLotus karamellizált keksz krém

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet porrá törjük. Hozzáadjuk a puha vajat, alaposan eldolgozzuk. A vajat olvaszthatjuk is. Az így kapott alapot kb. 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőforma aljára tesszük, lenyomkodjuk, 180 fokon 5 percig sütjük.
  2. A túrót, krémsajtot, tejfölt kézi mixerrel eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keksz krémet. Ezzel is eldolgozzuk, végül a cukrot és lisztet is belekeverjük.
  3. A kapott krémet rákanalazzuk a kekszes alap tetejére, 155 fokon 50 percig sütjük. A sütő aljára sütés megkezdése után 1 bögre vizet teszünk.
  4. Kiután megsült, a sütő ajtaját félig lenyitjuk, fél órát pihentetjük a sajttortát. Csak ezután vesszük ki a sütőből.
  5. Az öntethez a krémet felmelegítjük, majd rákenjük a kihűlt sajttorta tetejére.
  6. Az egész sajttortát hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára. Ezután tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás