TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Lotus sajttorta
Lotus sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   3.2.2022

Lotus sajttorta

Aki szereti a karamellás Lotusz kekszet, az bizony ezt a sajttortát is imádni fogja. Az édes keksz és a lágy krém kombinációja fantasztikus!

35 perc
Elkészítés
55 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Kekszes alap:

200 g
Lotus keksz
80 g
vaj

Krém:

500 g
lágy túró
250 g /natúr krémsajt
200 g
tejföl
75 g
Lotus karamellizált keksz krém
2 db
tojás
2 ev. kanál
búzafinomliszt
kb 50 g
porcukor (de lehet ízlés szerint is)

Öntet:

150 g
Lotus karamellizált keksz krém
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszet porrá törjük. Hozzáadjuk a puha vajat, alaposan eldolgozzuk. A vajat olvaszthatjuk is. Az így kapott alapot kb. 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőforma aljára tesszük, lenyomkodjuk, 180 fokon 5 percig sütjük.
  2. A túrót, krémsajtot, tejfölt kézi mixerrel eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keksz krémet. Ezzel is eldolgozzuk, végül a cukrot és lisztet is belekeverjük.
  3. A kapott krémet rákanalazzuk a kekszes alap tetejére, 155 fokon 50 percig sütjük. A sütő aljára sütés megkezdése után 1 bögre vizet teszünk.
  4. Kiután megsült, a sütő ajtaját félig lenyitjuk, fél órát pihentetjük a sajttortát. Csak ezután vesszük ki a sütőből.
  5. Az öntethez a krémet felmelegítjük, majd rákenjük a kihűlt sajttorta tetejére.
  6. Az egész sajttortát hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára. Ezután tálaljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept